Ispiši ovu stranicu

Državna tajnica na radnom sastanku sa županom

Državna tajnica u Ministarstvu mora prometa i infrastrukture Maja Markovčić Kostelac Državna tajnica u Ministarstvu mora prometa i infrastrukture Maja Markovčić Kostelac Foto: HRV

Vukovarsko-srijemsku županiju posjetila je državna tajnica u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture  Maja Markovčić Kostelac. Na radnom sastanku sa županom Božom Galićem, održanom u Vukovaru, bilo je riječi o mogućnostima razvoja prometne i infrastrukturne mreže u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

– Mi smo danas u Vukovaru da bismo prvenstveno razgovarali o realizaciji pruge Vukovar-Vinkovci, a osim toga razgovarali smo i o drugim razvojnim projektima, prije svega o infrastrukturnim projektima u željezničkom i cestovnom prometu te području razvoja luka i plovnih putova. Svjesni smo činjenice da su ovi projekti od vitalnog značaja za razvoj Slavonije. Vlada je prepoznala potrebu nužnog i brzog razvoja ovog dijela Hrvatske kako bismo zaustavili iseljavanje i stvorili sve pretpostavke da  ovaj važan dio naše Domovine dobije zasluženu valorizaciju i radimo na vrlo konkretnim projektima. Župan i ja smo se složili oko niza projekata kojet reba staviti u brzi proces realizacije, rekla je državna tajnica Maja Markovčić Kostelac.

Župan je naglasio kako su razgovarali prvenstveno o modernizaciji i elektrifikaciji pruge Vukovar Vinkovci, izgradnji obilaznice Vukovara i Vinkovaca te brzoj cesti Ilok – Lipovac, a također i  unapređenju plovnih putova, rekao je župan Božo Galić. – Također tražimo i da se obnovi željeznička pruga Vinkovci-Zagreb jer je neprihvatljivo da danas vožnja traje gotovo 4 sata, a prije rata je trajala 2 sata i10 minuta, rekao je župan.  Sastanku su nazočili i pomoćnik ministra Josip Bilaver i načelnik Sektora Sven Jesenković te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zdenko Podolar, direktor Agencije za razvoj VSŽ – HRAST Ilija Cota i ravnatelj Županijske uprave za ceste Željko Galić.

Pročitano 1337 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić