Ispiši ovu stranicu

Delegacija mađarskog grada Dunaujvarosa želi suradnju s Vukovarom

Vukovar je posjetila delegacija mađarskog grada Dunaujvarosa  kako bi gradonačelniku Ivanu Penavi predala službeni dopis gradonačelnika toga grada Gabora Cerne u kojem izražava želju za uspostavom suradnje između dva grada.

- Veliku ulogu prilikom uspostavljanja ove suradnje odigrao je hrvatski veleposlanik u Budimpešti. Nadamo se kako će Gradska vijeća ubrzo ratificirati suradnju kako bi i zvanično na snagu stupio sporazum o suradnji dva grada koji nudi velike mogućnosti u suradnji u sportu, obrazovanju, kulturi…, rekla šefica kabineta gradonačelnika Dunaujvarosa Friedrichne Petho Ilona.

Gradonačelnik Penava izjavio je kako se nada da će uskoro uzvratiti posjet i potpisati Povelju prijateljstva između dva grada. – Raduje me što neprestano širimo krugove prijateljstva i suradnje, posebice stoga što se također radi o gradu koji leži na Dunavu. Veselim se svim  aspektima suradnje na bilo kojem području. Dobro je imati prijatelje, učiti od njih i dobre stvari implementirati kod sebe, rekao je Penava.

Grad Vukovar je s Gradom Dunaujvaros prije nekoliko godina sudjelovao u projektu DaHar - Razvoj luka na Dunavu kojemu je glavni cilj bio doprinijeti boljoj integraciji unutarnje plovidbe u logističkom lancu s naglaskom na multimodalni i logistički razvoj luka i lučkih područja u malim i srednjim gradovima jugoistočne Europe duž rijeke Dunav. Provedba projekta započela je 1. travnja 2011. te trajala 36 mjeseci. Partneri u projektu DaHar (ukupno 24) dolaze iz osam zemalja uz rijeku Dunav.

Pročitano 1147 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić