Ispiši ovu stranicu

Vukovarski maturanti plesali Quadrilla ples

Tristotinjak maturanata plesalo Quadrilla ples Tristotinjak maturanata plesalo Quadrilla ples Foto: Valerija Lozančić

Vukovarski su maturanti, po drugi puta, zaplesali tradicionalni francuski Quadrilla ples.

Na šetnici u Ulici J.J. Strossmayera u plesu je sudjelovalo tristotinjak maturanata iz  tri srednje škole: Gimnazije Vukovar, Tehničke škole Nikole Tesle i Ekonomske škole.

Maturantima je tom prigodom čestitao i sve najbolje u budućem životu poželio zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.

Ples je održan u organizaciji Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara i Vijeća za prevenciju u gradu  kako bi mlade odmaknuli od alkohola i mogućih nereda. Posebnost ovog maturalnog plesa je i sudjelovanje naših maturanata, a time i našeg grada u inicijativi „Europskog Quadrille plesnog festivala 2017.“ kojim će se pokušati postaviti novi Guinnessov rekord u sinkroniziranom plesu četvorki za što se UO za društvene djelatnosti Grada Vukovara posebno pripremao. Uz Vukovar sinkronizirani ples četvorki odvijao se u 58 gradova iz 7 zemalja.


Grad je za projekt "Norijada 2017." iz proračuna izdvojio 50.000 kuna, a za plesnu obuku maturanata zadužena je bila Agencija Koncert iz Osijeka. Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar kao partner u provedbi projekta osiguralo je doručak i vodu za maturante te dežurstvo  volontera za pružanje prve pomoći.

 

Pročitano 1750 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić