Ispiši ovu stranicu

B.a.b.e. Vukovar na Danima otvorenih vrata udruga

Predstavile i STEP UP! kampanju Predstavile i STEP UP! kampanju Foto: Marija Molnar

Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske godišnji je događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. To je prilika da građani sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama  kao i da se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama. Udruga B.a.B.e., i ove godine, u Europskom domu Vukovar, vanjskom uredu udruge, pozvala je sve zainteresirane građanke i građane da ih posjete, informiraju se o njihovom radu te pružila usluge besplatnog psihosocijalnog i pravnog savjetovanja.

-S obzirom da se naš stručni tim nalazi na tajnoj lokaciji Sigurne kuće Vukovarsko srijemske županije, sve građanke i građani s problemima obiteljskog nasilja slobodno nam se mogu obratiti na naš telefon 098 982 4641 ili email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Osobno savjetovanje za vanjske korisnike obavljamo u uredu u Europskom domu Vukovar, uz prethodni telefonski dogovor – istaknula je Ivana Sučić, voditeljica programa Pružanje egzistencijalne zaštite i psihosocijalne podrške ženama žrtvama nasilja i njihovoj djeci na području Vukovarsko srijemske županije.

 

KAMPANJA STEP UP! 

Naglasila je i da su B.a.B.e. članica Feminističke europske mreže koja se bavi pravima žena i djece, tzv. WAVE mreže (Women against violence Europe).

-Cilj svake članice je da se formiraju radne skupine za svaku zemlju te da svaka članica provodi kampanje upućene svojim Vladama. Ključne poruke STEP UP! kampanje su: da žene i djeca zaslužuju život bez nasilja te da Vlada treba smjesta financirati skloništa i specijalizirane službe da bi zaštitila žrtve nasilja. Nadalje, Vlada mora aktivno podržavati prevenciju i zaštitu žrtava nasilja na način da se obveže unaprijeđivati njihov pristup zaštiti i specijaliziranim službama podrške, osobito grupama koje su višestruko diskriminirane. I treća je poruka kampanje da se kvaliteta i broj specijaliziranih službi podrške za žene mora se povećavati, odnosno unaprijeđivati – istaknula je Sučić.

O daljnjim aktivnostima ove kampanje B.a.b.e. će redovno informirati javnost.

Pročitano 1517 puta
Ocijeni sadržaj
(8 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar