Ispiši ovu stranicu

Delegacija njemačkog grada Ulma posjetila Grad Vukovar

Predstavnici Ulma u Vukovaru Predstavnici Ulma u Vukovaru Foto: Valerija Lozančić

Delegacija njemačkog grada Ulma posjetila je Grad Vukovar.

 U Gradskoj vijećnici goste iz Ulma dočekali su zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marina Sekulić.

-Gradovi Vukovar i Ulm prijatelji su dugi niz godina i često se posjećujemo. Osim što oba grada leže na Dunavu, što u Ulmu živi velik broj Hrvata i što nas veže prijateljstvo, veže nas i suradnja na brojnim područjima. S obzirom da Ulm ima veliko iskustvo vezano uz riječni turizam to će biti jedna od obveznih tema našeg razgovora, rekao je zamjenik gradonačelnika izražavajući nadu kako će se uspješna suradnja  između ova dva grada nastaviti.

Pročelnica Sekulić govorila je o Dunavskom festivalu u Ulmu kojega redovito posjećuju te najavila suradnju njihovih inkubatora s našim Poslovno-inovacijskim centrom, odnosno Razvojnom agencijom Vura.
-Njihova nam iskustva uistinu mogu biti od velike pomoći i vjerujemo da ćemo tu suradnju uspostaviti do kraja godine, rekla je pročelnica Sekulić.

U delegaciji je, uz zamjenika gradonačelnika Ulma Martina Bendela bio i Thomas Baumgertner, rodom Vukovarac koji je rekao kako Nijemci planiraju i suradnju s još nekoliko poduzetničkih inkubatora na području županije, Spačvom i Razvojnom agencijom Hrast.

Pročitano 1320 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić