Ispiši ovu stranicu

Djeca poginulih apeliraju: Ne uvodite dvojezičnost

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv

Iz Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja  poslano je priopćenje za javnost glede najave uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru, a u kojemu se apelira na sve one koji u Hrvatskoj zauzimaju pozicije donošenja odluka da ne dopuste omalovažavanje patnje i žrtve njihovih očeva i građana Hrvatske i Vukovara koji su podnijeli teret obrane od agresora.

Navodi se kako je Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina vrijednost demokratskog poretka i samim dizanjem zakona na ustavnu razinu, primjer je koliko smo u Hrvatskoj  svjesni potrebe zaštite prava manjinskih zajednica na njegovanje vlastite kulture, identiteta i jezika. No u priopćenju se i upućuje na članak 8. tog zakona kojim se određuje da se odredbe ovog zakona moraju tumačiti i primjenjivati sa svrhom poštivanja pripadnika nacionalnih manjina i hrvatskog naroda, razvijanja razumijevanja, solidarnosti, snošljivosti i dijaloga među njima.

 

Iz udruge izražavaju žaljenje što određeni to ne razumiju te još jednom apeliraju na razumijevanje, poštivanje i rađanje boljih međuljudskih odnosa te boljeg  suživota na novoizgrađenim temeljima, jer Vukovar, navode,  to zasigurno zaslužuje

Pročitano 2188 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar