Ispiši ovu stranicu

Grad Vukovar i ove godine uskrsnicama dariva sugrađane u potrebi

Na temu  uskrsnica održana konferencija za medije Na temu uskrsnica održana konferencija za medije Foto: Grad Vukovar

Povodom blagdana Uskrsa Grad Vukovar i ove godine dariva svoje sugrađane u potrebi.

Korisnici prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom  dobit će jednokratnu novčanu naknadu (uskrsnicu) u iznosu od 250 kn po korisniku (samac/obitelj). Za 265 korisnika iz proračunskih sredstava Grada Vukovara za ovu vrstu pomoći izdvojeno je 66.250 kn.

Prigodni poklon paketi osigurani su i za korisnike Pučke kuhinje u Vukovaru koji su jedni od socijalno najugroženijih skupina ljudi. Za njih je Grad osigurao 90 prigodnih paketa u vrijednosti do 180 kn po paketu. Iz proračunskih sredstava Grada Vukovara za poklon pakete izdvojeno je 16.184,36 kn.

 

Kosarica

 

-Na tragu socijalno osjetljive politike prema našim sugrađanima u potrebi koji si ne mogu priuštiti blagdanski ručak i u želji da im blagdane učinimo što toplijim, boljim i ljepšim i ove ih godine darivamo uskrsnicama ili prigodnim poklon paketima. Želimo svima sve najbolje povodom nadolazećih blagdana uz nadu u bolji život i bolje sutra, rekao je gradonačelnik Ivan Penava na konferenciji za medije  održanoj u Gradskoj vijećnici.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Kustura rekla je kako se uskrsnica uz predočenje osobne iskaznice može podići u poslovnicama Fine od  23. ožujka do 30. travnja, a u istom će se razdoblju u prostorijama Pučke kuhinje u Vukovaru dijeliti poklon paketi. Također je svima poželjela da uskrsne blagdane provedu u miru i blagoslovu.

Grad Vukovar za mjere iz područja socijalne skrbi izdvaja oko 15 milijuna kuna godišnje.

 

Pročitano 897 puta
Ocijeni sadržaj
(46 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić