Ispiši ovu stranicu

Izabrane predstave za 25. festival glumca

Arhiva Arhiva Foto: HRV

Gradovi Vukovarsko-srijemske županije će od 11. do 20. svibnja ove godine po jubilarni dvadeset i peti put postati glumačko središte.

Ugostit će 25. izdanje Festivala glumca u organizaciji Hrvatskog društva dramskih umjetnika i Kazališne družine Asser Savus. Jedini je to festival u čijem je središtu isključivo glumac. Glumci su izbornici, članovi ocjenjivačkoga suda, domaćini i domaćice te se nagrađuju ponajbolja glumačka ostvarenja. Festival glumca posvećen glumcima i glumačkim umjetničkim ostvarenjima i ove godine na svom programu sadrži i velike ansambl predstave i monodrame te predstave za odraslu publiku, djecu i mlade. Od 57 prijavljenih predstava izbornica Festivala Nada Abrus je, nakon mjeseci posvećenih gledanju predstava, odabrala 20 predstava koje će publika moći pogledati u Iloku, Otoku, Vukovaru, Županji i Vinkovcima.

 Iz Zagreba to su: Tesla anonimus Gradskog dramskog kazališta Gavella, Ustav Republike Hrvatske Satiričkog kazališta Kerempuh, Revizor Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, Dvoje Teatra Exit, Zaboravi Hollywood Teatra Gavran, Kakva majka, takva kći Kazališta Smješko, Ćiro Udruge za promicanje kulture NALA, Povratak u koprodukciji Umjetničke organizacije Eurokaz, Hrvatske kuće i Akademije dramske umjetnosti, Muškarci.hr Umjetničke organizacije Teatroman i Satiričkog kazališta Kerempuh te Plava boja snijega Gradskog kazališta Žar ptica. Također iz Zagreba su i dvije koprodukcije s drugim gradovima: Dobri čovjek Bažulek u koprodukciji Kazališta KNAP i Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca te OtpisaNE u koprodukciji Scene Gorica Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, Gradskog kazališta i zagrebačke Umjetničke organizacije Kazalište „Moruzgva“. Iz Splita odabrane su predstave Olʹ smo za jedan dan Hrvatskog narodnog kazališta Split te Ubojstvo u klubu Quasimodo nastala u koprodukciji splitskoga Kazališta Playdrama i Hrvatskog narodnog kazališta Zadar. Zadar će na Festivalu glumca predstavljati i Kazalište lutaka Zadar s predstavom Kaštanka nastalom u koprodukciji s Kazalištem Virovitica, koje pak na Festival dolazi i s predstavom Audijencija. Na Festivalu ćemo još gledati predstavu Skup iz dubrovačkog Kazališta Marina Držića, Ljepoticu iz Leenanea Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, Sjećanje vode koprivničkog Ludens teatra te Zašuti Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku.

Pročitano 803 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić