Ispiši ovu stranicu

Idući tjedan počinje obnova Ekonomske škole Vukovar

Potpisan Ugovor o javnoj nabavi radova Potpisan Ugovor o javnoj nabavi radova Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisao je sa zajednicom ponuditelja Vodotoranj d.o.o. i HM-Patria d.o.o. koju zastupa direktor tvrtke Vodotoranj d.o.o. Damir Bosanac Ugovor o javnoj nabavi radova na energetskoj obnovi zgrade Ekonomske škole Vukovar.

Projektom se predviđaju radovi na povećanju energetske učinkovitosti ovojnice grijanog dijela zgrade i radovi na povećanju energetske učinkovitosti na zamjeni nezadovoljavajuće vanjske stolarije, energetske obnove sustava rasvjete, ugradnja dvije kontejner kotlovnice na pelete radi zamjene stare kotlovnice na lož ulje i novi sustav klimatizacije.

-Ugovorena cijena radova iznosi 3.537.015 kn, a ukupno će u obnovu ove zgrade, koja je u vrlo lošem stanju ne samo po pitanju energetske učinkovitosti, već i sigurnosnog i funkcionalnog aspekta, biti uloženo 4,5 milijuna kuna. Troškove EU sufinancira u iznosu od 70%, rekao je gradonačelnik i zahvalio djelatnicima Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša koji su aplicirali na natječaje i osigurali sredstva za obnovu zgrade. Pojasnio je kako će, nakon provedbe projekta, zgrada iz energetskog razreda F, prijeći u razred C.

- Napravili smo kvalitetnu projektnu dokumentaciju te namjeravamo ugraditi moderne sustave kako bismo ostvarili značajne uštede energije, dodao je Branko Knežević, viši stručni suradnik za energetsku učinkovitost Grada Vukovara.

Direktor tvrtke Vodotoranj d.o.o. Damir Bosanac rekao je kako će dati sve od sebe da se radovi obave što kvalitetnije i u roku na ponos njihove tvrtke i rada.

Mira Majstorović, ravnateljica Ekonomske škole Vukovar zahvalila je gradonačelniku što će škola biti energetski učinkovitija, funkcionalnija i sigurnija za učenike i djelatnike rekavši kako će ih to dodatno motivirati za rad i učenje.

Radovi bi trebali početi idućega tjedna, a rok za završetak je 7 mjeseci od dana uvođenja ugovaratelja u posao. Školu pohađa 264 učenika, a tijekom radova nastava će se odvijati redovito.

 

Pročitano 1153 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić