Ispiši ovu stranicu

Predstavljen promotivni učenički letak o Državnom arhivu Vukovar

Državni arhiv Vukovar i Strukovna škola Vukovar, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada, predstavili su program arhivske pedagogije.

Poseban je naglasak pri tome stavljen na projekt izrade promotivnog letka pod nazivom „Državni arhiv u Vukovaru – riznica pisane baštine Vukovarsko-srijemske županije“. Letak je tiskan na engleskom, njemačkom i hrvatskom jeziku, a nalazit će se u Turističkom uredu Vukovar i  bit će podijeljen ustanovama u gradu kao i svim posjetiteljima koji su zainteresirani doznati nešto više o Arhivu i našoj zavičajnoj županijskoj prošlosti. 

-Tijekom 2013. godine startao je program arhivske pedagogije s kojim smo započeli intenzivnije surađivati s osnovnim i srednjim školama. Dok nismo dobili ovaj veliki i atraktivni prostor u kojemu možemo primati velike skupine učenika i posjetitelja, obilazili smo škole, donosili arhivsko gradivo i obrađivali s učenicima različite teme. Organizirali smo i niz stručnih predavanja za gimnazijalce, a težište svih tema je naša zavičajna prošlost. Uskoro ćemo u program uključiti i mališane vrtićke dobi kako bi i njih upoznali s bogatom kulturnom baštinom, prije svega arhivskim gradivom, spisima i fotografijama“, rekao je ravnatelj Državnog arhiva Vukovar Petar Elez.

Pročitano 861 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić