Ispiši ovu stranicu

U Sotinu održani 16. susreti KUD-ova „Matija Gubec“

Nastup domaćina Nastup domaćina Foto: Valerija Lozančić

Kulturno umjetničko društvo „Matija Gubec“ Sotin organiziralo je 16. susrete KUD-ova koji nose ime vođe Seljačke bune iz 1573. godine. U kulturno-umjetničkom programu koji je održan u Domu kulture Sotin pjesmom i plesom te glazbom predstavilo se devet KUD-ova iz Hrvatske, BIH i Srbije.

-  Ovakvi susreti svake se godine organiziraju u drugome mjestu, a Sotin je domaćin po drugi puta. Osim nas, domaćina nastupaju KUD-ovi koji nose ime Matije Gupca iz Tavankuta, Rume,  Gornje Stubice, Zagreba, Ilače, Bakovića-Fojnice, Slavonskog Kobaša i Donjeg Miholjca.  Svatko predstavlja običaje svoga kraja i svoju  tradiciju, pojašnjava predsjednica KUD-a Matija Gubec iz Sotina Amalija Počić.

Programu je nazočio i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.
-Izuzetno mi je drago što je ovdje puno KUD-ova, mladosti i folklora. Trebamo biti ponosni na svoje običaje i tradiciju jer kao narod imamo što pokazati svijetu. Vjerujem da naša tradicija, s obzirom na broj okupljenih mladih, ima budućnost, naglasio je zamjenik gradonačelnika Pavliček.

Prije nastupa u Sotinu,  Pavliček je predstavnicima svih KUD-ova dobrodošlicu u Vukovar poželio u Gradskoj vijećnici gdje ih je sa suradnicima upoznao s  poviješću grada i trenutnom situacijom.

Nakon kulturno-umjetničkog programa druženje je nastavljeno u Hrvatskom domu u Bogdanovcima.

Pročitano 1602 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić