Ispiši ovu stranicu

Vukovar: Gradski proračun smanjen za 8 milijuna kuna

Sve su odluke donesene većinom glasova, a dio vijećnika SDSS-a otišao je ranije sa sjednice radi proslave Vidovdana Sve su odluke donesene većinom glasova, a dio vijećnika SDSS-a otišao je ranije sa sjednice radi proslave Vidovdana Milan Paun

Gradski su vijećnici u Vukovaru većinom glasova usvojili rebalans proračuna Grada Vukovara za tekuću godinu po kome je on umanjen za osam milijuna kuna i sada iznosi 267,8 milijuna.

Prema riječima gradske pročelnice za financije Vlaste Šibalić razlozi su rebalansa ustroj novoga upravnoga odjela, prelazak osnovnih škola pod ingerenciju Grada Vukovara te usklađivanje s novim zakonima temeljem kojih je došlo do decentralizacije sredstva pa su smanjena sredstva Ministarstva financija i povećani vlastiti prihodi.

Vijećnici su prihvatili pismo namjere Grada Imotskoga te odlučili da će Vukovar i Imotski postati gradovi prijatelji. Predsjednik vijeća Tomislav Šota rekao je da Imotski početkom kolovoza slavi Dan grada te da bi povelja mogla tada biti potpisana.

Na aktualnome satu vijećnici su uglavnom postavljali pitanja o komunalnome uređenju grada. Iz odgovora gradonačelnika Ivana Penave i suradnika doznali smo da je u pripremi rekonstrukcija Ulice Antuna Augustinčića i Trga Dražena Petrovića, dovršetak izgradnje prometnice u Ulici Vile Velebita te nastavak radova sanacije Petrovačke dole.

Pročitano 1239 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun