Ispiši ovu stranicu

Francuska upoznaje Vukovar i Slavoniju

Francuska upoznaje Vukovar i Slavoniju Foto: TZ grada Vukovara

Francuski novinar Jean-Louis Tremblais i fotograf Eric Martin na studijskom su putovanju po Slavoniji te su, u organizaciji Turističke zajednice grada Vukovara, posjetili grad na Dunavu. Dio je to projekta Hrvatske turističke zajednice i HTZ-a predstavništva Pariz koji za cilj ima predstaviti ljepote kontinentalnog dijela Hrvatske tržištu koje broji više od 65 milijuna stanovnika.

-Ovo nije moj prvi posjet Hrvatskoj, ali sam prvi puta u ovom dijelu zemlje. Moram priznati kako većina Francuza vidi Hrvatsku prvenstveno kroz Dalmaciju i Dubrovnik, dok većina nije upoznata s ljepotama kontinentalnog dijela, čak niti Zagreba. Posjetili smo ergelu u Đakovu, Osijek i Baranju, a sada u Vukovaru upoznajemo ljepote ovog grada. Dva prekrasna muzeja u kojima je opisana povijest ovog kraja na izuzetno moderan i zanimljiv način, što će privući veliki broj naših čitatelja. Zanimanje Francuza za Hrvatsku nakon finala Svjetskog nogometnog prvenstva je jako poraslo, što je umnogome slično situaciji iz 1998. godine. Siguran sam kako će se mnogi iznenaditi nakon što pročitaju ovu reportažu, koju razmišljam nazvati – Druga(čija) Hrvatska. Što mogu poručiti svima nego – đođite i uvjerite se sami! – istaknuo je Tremblais, dobitnik zlatnog pera HTZ-a za 2016. godinu.

Reportaža na deset stranica o Slavoniji i Vukovaru bit će objavljena u jednom od najtiražnijih tjednika u Francuskoj – Le Figaro Magazine-u, što predstavlja odličnu promociju grada Vukovara na francuskom tržištu.

Pročitano 1041 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić