Ispiši ovu stranicu

Utakmicom protiv nasilja nad ženama

Nasilje nad ženama problem je ne samo žrtve nego cijele zajednice Nasilje nad ženama problem je ne samo žrtve nego cijele zajednice Foto: Marija Molnar

U Vukovaru je održana sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije na kojoj je predstavljen plan ovogodišnjeg obilježavanja Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama. Taj se dan naime u Hrvatskoj obilježava 22.rujna, a u Vukovaru će tim povodom biti odigrana humanitarna nogometna utakmica između HNK Mitnica i HNK Vukovar 1991. Tijekom utakmice prikupljat će se sredstva za rad Sigurne kuće u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

-S obzirom na dugogodišnju uspješnu suradnju s Vukovarsko-srijemskom županijom i Povjerenstvom za ravnopravnost spolova, odlučile smo ove godine zajednički obilježiti Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama i to na nešto drugačiji način kako bi se što više približili široj javnosti te pozvali građane da svojim prisustvom podrže borbu protiv nasilja nad ženama i doprinesu širenju svijesti o ovoj problematici. Nasilje naime nije samo problem žrtve nego i zajednice. Stoga moramo uputiti poruku kako se oko ovog problema trebamo svi angažirati, osuditi nasilje i promicati borbu protiv nasilja nad ženama i djecom – istaknula je Sandra Brkljač iz Sigurne kuće VSŽ.

Utakmica će biti odigrana u srijedu 19.rujna s početkom u 16,30 na stadionu HNK Mitnica.

Na sjednici je podneseno i Izvješće o predstavljanju Strategije za ravnopravnost spolova Vijeća Europe 2018. – 2023.godine, a bilo je riječi i o predstojećem angažmanu Povjerenstva za ravnopravnost spolova VSŽ na osnivanju povjerenstava u gradovima i općinama naše županije.

Pročitano 988 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar