Ispiši ovu stranicu

Kraljevina Norveška od Hrvatske traži povrat novčanih sredstva za projekt Interkulturne škole Dunav

Interkulturna škola Dunav Interkulturna škola Dunav Foto: euractiv.hr

Vijećnica u Gradskom vijeću Grada Vukovara, Biljana Gaća (SDP) poslala je priopćenje za medije u kojemu se referira na tekst objavljen u jednim dnevnim novinama, a u kojemu piše kako Kraljevina Norveška od Republike Hrvatske traži povrat sredstava uloženih za izgradnju Interkulturne osnove škole Dunav u Vukovaru. 

Pozivajući se na informacije objavljene u tom članku, navodi kako je riječ o 1,3 milijuna eura, koje je Kraljevina Norveška dala Hrvatskoj s rokom da ta sredstva iskoristi do kraja travnja 2017. godine, no Hrvatska je iskoristila samo 369 tisuća eura.

Gaća navodi da se cijelo vrijeme sve radilo s „figom u džepu“, a realizacija ovoga projekta nije bila u interesu ni državnoj, ni lokalnoj vlasti pa ni SDSS-u.

Na kraju se ispričala kao građanka Vukovara Kraljevini Norveškoj ali i svim sadašnjim i budućim generacijama učenika što za sad nisu uspjeli u projektu da u Vukovaru, napokon, barem djeca u potpunosti žive jedna s drugima.

Odgovornima drži vlast na svim razinama pa čak i SDP-e, stranku kojoj pripada, navodeći kako su u SDP-u napravili dosta za taj projekt, no kako navodi, mogli su i trebali napraviti još više.

Priopćenje je zaključila kako ovo ne znači konačno odustajanje, nego, nažalost, samo još jednu veliku prepreku više.

Pročitano 1093 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac