NAJNOVIJE
5. Dan crvenih haljina u Osječko-baranjskoj županiji

Dan crvenih haljina u Hrvatskoj se obilježava već petu godinu za redom, a inicijativa je pokrenuta na prijedlog Hrvatskog stručnog neurološkog društva, a obilježava se kako bi se podigla svijest o moždanom udaru kod žena.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 14:17)
Svjetski je dan močvarnih staništa, najavljen projekt revitalizacije Mure, Drave i Dunava

Na Svjetski dan močvarnih staništa koji se u svim državama svijeta obilježava 2. veljače, iz Svjetske organizacije za zaštitu prirode izvijestili su o pet milijuna eura vrijednom projektu za revitalizaciju četiri područja u tzv.Europskoj Amazoni tj. u obnovu Mure, Drave i Dunava u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 13:14)
U zadnja 24 sata tri sudara vozila sa životinjom na cesti

Kako je priopćeno iz Policije uprave vukovarsko-srijemske, u posljednja 24 sata na našem su se području dogodile tri prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Vukovaru, Privlaci i na graničnom prijelazu Ilok. Također su evidentirana i tri sudara vozila sa životinjom na cesti i to  dva u Vinkovcima i jedan u Jarmini.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 10:20)
Od invazivnog streptokoka u Hrvatskoj umrle četiri osobe

Iz Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo priopćeno je kako je Hrvatsku ove zime pogodila bakterijska streptokokna infekcija u obliku angine ili šarlaha, a koja je poprimila razinu epidemije.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 10:03)
Vukovarac neovlašteno prodavao medicinske proizvode i preparate za potenciju

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“ , priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske..

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 10:01)
Posjet župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Dekanića Općini Drenovci

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Damirom Dekanićem posjetilo je općinu Drenovci.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 08:37)
Obavijest o početku snimanja 2D seizmičkih podataka i snimanje magnetotelurskih podataka na preliminarnom istražnom prostoru Vukovar

Iz Grada Vukovara obavještavaju građane kako će Agencija za ugljikovodike u svrhu istraživanja geotermalnog potencijala na području grada izvoditi geofizičke radove u sklopu snimanja 2D seizmike i magnetotelurike.

(Srijeda, 01 Veljača 2023 15:23)
Robert Rac

Robert Rac

Subota, 10 Prosinac 2022 11:58

Svaki nastup Vatrenih na Svjetskom nogometnom prvenstvu bodri se punim srcem i glasom, a sinoćnji plasman u polufinale ponosno se slavio i vukovarskim ulicama.

Utorak, 06 Prosinac 2022 06:17

Većina dojava o postavljenim eksplozivnim napravama na sudovima i trgovačkim centrima lažna. Prijetilo se i hrvatskoj Vladi.

Ponedjeljak, 05 Prosinac 2022 17:26

Većina dojava o postavljenim eksplozivnim napravama na sudovima i trgovačkim centrima lažna. Prijetilo se i hrvatskoj Vladi.

Ponedjeljak, 05 Prosinac 2022 13:55

Nakon dojava o postavljenim eksplozivnim napravama u gotovo svim pravosudnim institucijama u Republici Hrvatskoj, uključujući i prijetnje upućene hrvatskoj Vladi, dojave o postavljenim bombama počeli su zaprimati i trgovački centri diljem zemlje.

Ponedjeljak, 05 Prosinac 2022 13:04

Dojave o postavljenim bombama u zgradama sudova u Vukovaru i Vinkovcima su lažne, HRV-u je potvrdila glasnogovornica PU vukovarsko-srijemske Martina Halas.

- Djelatnici protueksplozijske jedinice policije su pregledali zgrade, strogo slijedeći protokol za postupanjem u ovakvim slučajevima, te su konstatirali kako su dojave bile lažne. Djelatnici sudova su vraćeni na posao, nakon što su prethodno bili evakuirani kao i stranke – izjavila nam je Halas, dodajući kako policija nastavlja kriminalističko istraživanje vezano dojave o postavljenim eksplozivnim napravama.

Promet Županijskom ulicom u Vukovaru teče neometano, dok je promet ulicama Andrije Hebranga i Vesne Bosanac u blizini zgrade Općinskog državnog odvjetništva privremeno blokiran.

Danas tijekom prijepodnevnih sati anonimne dojave upućene su pravosudna tijela u cijeloj Hrvatskoj, objavili su iz MUP-a.

"Jutros, 5. prosinca, u kratkom vremenskom razdoblju više policijskih uprava zaprimilo je informacije o anonimnim dojavama da su u zgradama/objektima pravosudnih tijela na njihovom području navodno postavljene eksplozivne naprave.

Anonimne dojave se odnose na navodno postavljene eksplozivne naprave u većem broju objektima/zgradama pravosudnih tijela na područjima 18 od 20 policijskih uprava sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici, Čakovcu i Koprivnici.

Na sve lokacije su upućeni policijski službenici protueksplozijske službe koji provjeravaju istinitost dojava i poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a s ciljem zaštite sigurnosti građana.

Podsjećamo sve građane na samozaštitno ponašanje i pozivamo ih da u slučaju uočavanja sumnjivih predmeta ili osoba o svemu obavijeste policiju na 192", objavio je MUP RH.

 PRIJETNJA I VLADI REPUBLIKE HRVATSKE

Dubrovački vjesnik javlja kako je ovo tekst poruke prijetećeg sadržaja: "U sudu je postavljena bomba. Srušit ćemo Vladu Republike Hrvatske. Mi nismo u ratu s običnim građanima. Molimo napustite zagradu. Ne treba nam smrt. Cilj - uništavanje zgrada. Molim te, nemoj to ignorirati. Naša upozorenja", stoji u poruci koju potpisuje Resistance.

U međuvremenu, dojave o postavljenim eksplozivnim napravama zaprimilo je i više shoping centara u državi, a u više gradova u Hrvatskoj, protueksplozijske jedinice policije su izvršili preglede zgrada/objekata pravosudnih institucija te su utvrdili kako su dojave lažne.

Predsjednik Vrhovnog suda RH Radovan Dobronić rekao je za HRT da ga je pravosudni policajac obavijestio o dojavi u trenutku kada su imali sastanak s izaslanstvom vrhovnog suda Ukrajine, te da mu se čini kako je to povezano s tim.

- Nekako mi se čini da je to namjerno napravljeno u ovom trenutku - rekao je Dobronić, dodajući kako mu je prva pomisao bila da je to povezano i praktički 20 minuta od početka tog sastanka stigla je ta dojava.

Ponedjeljak, 05 Prosinac 2022 12:28

Svečanim otvorenjem međunarodne izložbe „Poster mira” Lions kluba Vukovar u prostoru novoobnovljene vukovarske Osnovne škole Nikole Andrića, započelo je obilježavanje (Tje)Dna škole.

Petak, 02 Prosinac 2022 11:24

U protekla 24 sata PU vukovarsko-srijemska zabilježila je tri prometne nesreće u kojima je evidentirana materijalna šteta. Prometne nesreće su se dogodile u Vinkovcima, Županji i Vukovaru.

Petak, 02 Prosinac 2022 11:18

Policijski službenici su zaprimili kaznenu prijavu od 46-godišnjaka iz Iloka u kojoj navodi da je prevaren prilikom internetske kupnje.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija