Ispiši ovu stranicu

Kestenijada u Domu za starije i nemoćne u Vukovaru

Kesteni pečeni, kesteni vrući! Kesteni pečeni, kesteni vrući! Foto: R. Rac

U Domu za starije i nemoćne osobe u Vukovaru održana je tradicionalna - kestenijada. Uz vruće kestene, kuhano vino i tamburaše na terasi Doma upriličeno je druženje zaposlenika i korisnika Doma zajedno s korisnicima domova iz Iloka i Vinkovaca te predstavnicima Grada Vukovara.

Ispečeno je 30-ak kilograma kestena, a Marija Ignjatović, socijalna radnica u Domu za starije i nemoćne osobe u Vukovaru kaže kako je riječ o događaju kojim započinju čitavi niz raznih manifestacija za njihove korisnike, a nakon ljetne stanke u vrijeme godišnjih odmora.
- Upravo stoga naši joj se korisnici jako vesele - rekla je Ignjatović, dodajući kako je kestenijada ujedno bila i prigoda da se korisnici i zaposlenici doma druže sa svojim gostima te uživaju u, možda, posljednjim sunčanim danima ove jeseni.

Na tradicionalnoj manifestaciji ispred Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Grada Vukovara nazočio je pročelnik Dražen Kobašević.

-
Čestitam ravnateljici Doma za starije i nemoćne u Vukovaru Željki Rajković, svim djelatnicima na osmišljavanju ove sada već tradicionalne manifestacije u kojoj uživaju svi korisnici doma - rekao je Kobašević, ističući kako će Grad Vukovar u skladu sa svojim mogućnostima uvijek na određeni način skrbiti o svim građanima treće životne dobi. Kako je rekao, nedavno obilježavanje Međunarodnoga dana starijih osoba na središnjem gradskom trgu u Vukovaru upravo tome govori u prilog.

Iako se ovakvim i sličnim manifestacijama u Domu za starije i nemoćne osobe u Vukovaru svim korisnicima trude olakšati i upotpuniti umirovljeničke dane, iz Doma podsjećaju kako im jedan od većih problema s kojima se susreću, manjak smještajnog kapaciteta. Naime, ovaj Dom ima kapacitet od 110 osoba te je svake godine popunjen do posljednjega mjesta. Doznajemo kako je lista čekanja za oko 70-ak osoba duža od trenutnih smještajnih kapaciteta i na njoj se trenutno nalazi oko 180 osoba.

Ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Vukovar Željka Rajković pojasnila nam je kako Dom ima ishodovane sve dozvole za proširenje smještajnih kapaciteta, međutim problem predstavljaju financije, jer bi realizacija ovakvoga projekta koštala oko 30.000.000 kuna.

Pročitano 910 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac