Ispiši ovu stranicu

Poduzetnice dobile uvjerenja Poduzetničke akademije

Uvjerenja uručila zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić Uvjerenja uručila zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić Foto: Valerija Lozančić

U Poslovno-inovacijskom centru BIC Vukovar dodijeljena su uvjerenja Poduzetničke akademije besplatnih edukacija koje je Grad Vukovar proveo u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom. 

Dvadeset poduzetnica dobilo je uvjerenja Poduzetničke akademije besplatnih edukacija koje je  Grad Vukovar proveo u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom. Riječ je o još jednoj mjeri kojom se ulaže u pravcu poticanja razvoja poduzetništva, posebice među mladima, ženama te teško uposlivim kategorijama nezaposlenih osoba. Besplatne edukacije koje su u Poslovno-inovacijskom centru BIC Vukovar vodile predavačice iz Virtualnog ženskog poduzetničkog centra izazvale su veliki interes kod poduzetnika i onih koji to žele postati tako da je po njihovom završetku certificirano 20 poduzetnika.

Dodjela priznanja održana je u Poslovno-inovacijskom centru BIC Vukovar, a nazočila joj je i zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić koja je čestitala dobitnicama uvjerenja poželjevši im uspješno poslovanje.
-Grad Vukovar je od protekle godine dobitnik povelje Grad prijatelj ženskog poduzetništva, a već dvije godine aktivno surađujemo s  Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom. Ovo je drugi turnus radionica za što smo izdvojili 40.000 kuna. Svaki poduzetnik treba imati malo hrabrosti, a onda i sreće u poslovanju, a na ovim radionicama dobiju  osnovne informacije kako pokrenuti vlastiti posao ili opstati na tržištu. Mislim da je ženama još uvijek malo teže u poduzetništvu pa je dobro čuti savjete koji im mogu pomoći, rekla je zamjenica gradonačelnika dodajući kako vjeruje, da će ukoliko bude zainteresiranih, i u budućnosti organizirati ovakve edukacije. 

-Radionice su bile vrlo kreativne i čuli smo jako puno dobrih ideja. Lijepo je znati da je netko uz vas i da vas podržava. Treba se ohrabriti i ići naprijed, poručila je buduća poduzetnica Jelena Ičević

Sanela Dropulić, direktorica Ženskog poduzetničkog centra,  naglasila je kako više od 70% svih sredstava koja se slijevaju u državni ili proračun jedinica lokalne uprave ili samouprave dolazi iz poslovanja sektora malog i srednjeg poduzetništva, od 10 novootvorenih radnih mjesta 9 ih je otvoreno u sektoru malog ili srednjeg poduzetništva,  a broj novootvorenih tvrtki u vlasnišvtu žena, u Zagrebu je jednak novootvorenim tvrtkama u vlasništvu muškaraca.
Dropulić je polaznicama edukacije darovala svoju knjigu "Ne posustani, ne odustani".

Pročitano 1226 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić