Ispiši ovu stranicu

U okviru akcije pod nazivom „Božićni poklon od Dubrovačko-neretvanske županije“ Vukovarsko-srijemska županija i ove godine dobila 10 tona mandarina

Stiglo 10 tona mandarina Stiglo 10 tona mandarina Foto: Valerija Lozančić

Dubrovačko-neretvanska županija po deveti je puta prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana Vukovarsko-srijemskoj županiji donirala 10 tona mandarina koje je prvom zamjeniku župana Damiru Barni ispred Caritasa Vukovarskog dekanata u Borovu naselju uručila zamjenica župana dubrovačko-neretvanskog  Žaklina Marević.

- Ovo je uistinu lijepa poruka prijateljstva i pažnje, način na koji šaljemo poruku da  moramo svi skupa biti zajedno, Dubrovnik na krajnjem jugu, a Vukovar na istoku. Poseban mi je osjećaj biti u Vukovaru bilo na godišnjicu stradavanja ili prigodom darivanja, rekla je Marević.

Zamjenik župana zahvalio je na vrijednoj donaciji istaknuvši kako je to potvrda prijateljstva dvije županije.
-Ovo je hvalevrijedna donacija, ali osim neosporne materijalne vrijednosti njena ljudska dimenzija ima još i veću vrijednost. Ona još više govori o prijateljstvu i suradnji dvije županije, krajnjeg juga i krajnjeg istoka i nadam se da će se ta suradnja  proširiti i na druge segmente, prije svega na spajanje zelene i plave Hrvatske, rekao je dožupan Barna.

Donaciju mandarina zamjenik Barna odmah je uručio fra Slavku Miliću, voditelju Caritasa Vukovarskog dekanata, humanitarnim udrugama, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi, vukovarskoj bolnici te braniteljskim udrugama s područja Vukovarsko-srijemske županije.
U ime svih zahvalio je fra Slavko Milić rekavši kako Caritas vukovarskog dekanata stalno skrbi za 130 obitelji, a imaju i oko 100 korisnika pučke kuhinje pa im je svaka pomoć više nego dobrodošla, posebice hrana, odjeća, obuća, ogrjev i medicinska pomagala, a u okviru mogućnosti najpotrebitijima pomažu i pri plaćanju režija.

Pročitano 862 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić