Ispiši ovu stranicu

Na Gradskome vijeću donesene odluke o izmjenama i dopunama Proračuna te osnivanju d.o.o. - Vukovarski vodotoranj - simbol hrvatskog zajedništva d.o.o.

Posljednja ovogodišnja sjednica Gradskoga vijeća Posljednja ovogodišnja sjednica Gradskoga vijeća Foto: Valerija Lozančić

S 15 glasova za i 3 protiv na sjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara donesena je Odluka o izmjenama i dopunama Proračuna Grada Vukovara za 2018. godinu.

Ukupno smanjenje proračuna iznosi oko 35 milijuna kuna, tako da je sa 267.865.000 kuna smanjen na 232.600.000.
 -Smanjenje proračuna uglavnom se odnosi na kapitalne projekte koji nisu financirani jer nije bilo vanjskih izvora financiranja, odnosno ili natječaji nisu bili raspisani ili je sam projekt složeniji pa smo više planirali potrošiti, a nismo, pojasnila je pročelnica Upravnog odjela za financije i nabavu Vlasta Šibalić dodajući kako je riječ o projektima izgradnje nogometnog stadiona, Adice, centralne kuhinje.
-Sve su to projekti koji se nalaze i u proračunu za 2019. godinu i nadamo se da će neki od njih biti realizirani do kraja, a neki bar započet, dodala je Šibalić.  

Također s 15 glasova za, a 1 protiv donesena je i Odluka o osnivanju društva s ograničenom odgovornošću - Vukovarski vodotoranj - simbol hrvatskog zajedništva d.o.o. za upravljanje memorijalnim spomen obilježjem Domovinskoga rata.Prvotno je vukovarskim vodotornjem trebala upravljati Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar, ali ona ima zakonska ograničenja što se tiče obavljanja uslužnih djelatnost, pojašnjava gradonačelnik Ivan Penava.
-Nakon dodatnih konzultacija i promišljanja odlučili smo se osnovati novo trgovačko društvo jer je to puno operativnije i bolje za poslovanje. Ovaj objekt će nam svima služiti na ponos i od njega očekujemo jako puno u smislu gospodarske i turističke ponude grada Vukovara i ostvarivanja prihoda. Na našem Vodotornju će biti potrebna razina usluga na najvišem nivou, a kroz ovaj oblik upravljanja to ćemo moći i ostvariti, naglasio je gradonačelnik Penava.

O Vukovarskom vodotornju na Gradskome se vijeću puno razgovaralo, a vijećnici su se složili da  njegov potencijal treba biti iskorišten na najbolji mogući način.
-U objekt će biti uloženo preko 40 milijuna kuna i to je marketinški vrlo dobro osmišljena priča, izgrađena na vrlo visokoj razini. Priča Vukovarskog vodotornja- simbola hrvatskog zajedništva  prepoznata u cijeloj Hrvatskoj, ali i dijaspori stoga očekujemo veliku posjećenost, a onda i vrlo visoka očekivanja od posjetitelja koja možemo ostvariti vrhunskim pristupom i uslugom, sve mora biti na najvišoj mogućoj razini, poručio je gradonačelnik dodajući kako se njegovo otvaranje očekuje unutar godine dana.

Na sjednici Gradskoga vijeća većinom glasova donesene su još mnoge odluke poput  Odluke o donošenju III. izmjena i dopuna Odluke o donošenju Generalnog urbanističkog plana Grada Vukovara i Prostornog plana uređenja Grada Vukovara,  Odluke o izmjenama Programa utroška sredstava naknade za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru za 2018. te  Odluke o osnivanju postrojbe civilne zaštite opće namjene za Grad Vukovar kao i  Odluke o prihvaćanju Programa rada i financijskog plana Gradskog savjeta mladih Grada Vukovara za 2019.

Predsjednik Gradskog vijeća Tomislav Šota rezimirao je rad gradskoga vijeća tijekom godine.
-Zadovoljan sam radom vijećnika tijekom godine, imali su dobre kritike, ali i prijedloge, naglasio je Šota.

Na kraju sjednici upućene su čestitke povodom Božićnih i novogodišnjih blagdana.

Na sjednici nije bilo članova SDSS-a.

Pročitano 1029 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić