Ispiši ovu stranicu

Betlehemsko svjetlo mira stiglo u Vukovar

Iz Linza preko Zagreba u Vukovar Iz Linza preko Zagreba u Vukovar Foto: Marija Molnar

Tjedan dana prije Božića, svake godine, jedno dijete iz Austrije u Betlehemu zapali Betlehemsko svjetlo mira koje se potom avionom doprema u Austriju. Odande pak, svjetlo koje predstavlja mir i ljubav svim ljudima dobre volje, u brojne države prenose predstavnici izviđačkih organizacija. U palaču Srijem u Vukovaru – sjedištu Vukovarsko-srijemske županije, Betlehemsko svjetlo donijeli su izviđači iz Otoka, a primili su ih zamjenici vukovarsko-srijemskoga župana Damir Barna i Ivan Dabro.

Davor Iščić, voditelj Odreda izviđača Suvara iz Otoka pojasnio je na koji način ovo svjetlo putuje diljem svijeta i što znači onima koji ga donose i dijele

-Ove je godine stotinjak hrvatskih izviđača preuzelo Betlehemsko svjetlo u austrijskom gradu Linzu, prenijelo u zagrebačku katedralu i odatle u svoje župe, državne institucije i drugdje. Savez izviđača Hrvatske po 26-i put donosi Betlehemsko svjetlo mira u Hrvatsku, a kao i svake godine, ovo je kruna našega rada i u civilnom društvu i našoj lokalnoj zajednici. Teško je riječima opisati što nama ovo znači i koliko smo ponosni kada u ovim teškim trenutcima u Hrvatskoj, a pogotovo u Slavoniji,  prenosimo svjetlo mira u nadi kako će pomoći i dati bolji život svima nama u 2019.godini – rekao je Iščić. Tradicionalno, pokrovitelj Betlehemskog svjetla mira je Hrvatski sabor.

Zahvaljujući izviđačima, prvi zamjenik vukovarsko-srijemskoga župana Damir Barna istaknuo je da ovo svjetlo znači puno za cijeli istok Hrvatske.

-Ovo je prije svega poruka mira i ljubavi u ove predblagdanske dane a ovo svjetlo ima posebno težinu u našoj županiji i na cijelom istoku Lijepe naše – rekao je Barna, zaželjevši blagostanje i zdravlje mladim izviđačima i njihovim obiteljima, kao i puno uspjeha u izviđačkim aktivnostima koje ih očekuju.

Pročitano 755 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar