Ispiši ovu stranicu

Velika zainteresiranost za ugradnju dizala u zgrade

Ilustracija Ilustracija Foto: arhiv HRV-a

Gotovo 700 tisuća osoba u Hrvatskoj živi u zgradama bez dizala, a među njima su starije osobe, umirovljenici, invalidi, roditelji s malom djecom. Kako bi se riješio ovaj problem, prije tri godine iniciran je projekt izgradnje dizala u zgradama s tri i više katova i to sufinanciranjem nepovratnim sredstvima iz fondova Europske Unije u iznosu od 85 posto, dok bi preostalih 15 posto namirila država i lokalne jedinice.

Koordinator projekta u Vukovarsko-srijemskoj županiji je Hrvatska udruga umirovljenika čiji su predstavnici tijekom prosinca prošle i siječnja ove godine proveli anketu u Vukovaru, Vinkovcima i Županji među stanarima zgrada bez lifta kako bi utvrdili jesu li zainteresirani za ugradnju dizala. U Vinkovcima i Županji svi anketirani su se izjasnili za ugradnju dizala, a u Vukovaru njih 90 posto.

Po riječima Marinka Lukende, predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika Vukovarsko-srijemske županije, u Vinkovcima postoji oko tridesetak zgrada koje imaju tri ili više katova i u koje je moguće ugraditi dizala, u Županji su se tijekom ankete za 11 zgrada o suglasnosti stanara očitovali predstavnici suvlasnika, a u Vukovaru je anketa provedena u 40 zgrada.

 

Pročitano 1120 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar