Ispiši ovu stranicu

Panenić o Milinkovićevom odlasku u Sabor

Press konferencija Press konferencija Foto: Valerija Lozančić

Saborski zastupnik i nositelj nezavisne liste Tomislav Panenić, održao je ispred zgrade županije u Vukovaru konferenciju za medije vezano uz odlazak Dražena Milinkovića, predsjednika županijskog HDZ-a i direktora Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije d.o.o. u Hrvatski sabor.

Upitao je je li njegov odlazak  stranačka nagrada za optužnicu za kazneno djelo ili opstrukcija sudskog postupka podsjećajući kako se protiv njega kao odgovorne osobe u Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji vodi kazneni postupak na temelju prijave preko 400 građana Komletinaca koji su tvrdili da im je godinama isporučivana voda koja sadrži teške metale, prvenstveno arsen.

-Tako da ćemo u Hrvatskom saboru imati još jednog zastupnika protiv kojega se vodi kazneni postupak i koji će imati određene povlastice što će vjerujem otežati proces. Nadam se da će na osnovu prijave Općinskog državnog odvjetništva naše sudstvo imati snage provesti postupak do kraja, rekao je Panenić dodajući kako niti itko drugi od nadležnih nije smatrao daje potrebno obavijestiti građane da  ta voda može izazvati teške posljedice po zdravlje.

Zvonko Jelić, vijećnik nezavisne liste Županijske skupštine dodao je kako Županija nije izdvojila dovoljno novca za uzorkovanje vode, a Zavod za javno zdravstvo nije zabranio distribuciju i korištenje te vode.

Dražen Milinković, predsjednik HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije i direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije rekao je kako je saborski zastupnik još od 2016. godine, ali je mandat stavio u mirovanje zbog obveza prema Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji. Među ostalim, istaknuoje projekt aglomeracije vrijedan 400 milijuna kuna, problem sa vodoopskrbom Slavonskog broda te lokalne izbore. Što se tiče kaznene prijave rekao je neka institucije odrade svoj posao.

                                                                                   

Pročitano 1132 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić