Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru održana 16. sjednica Županijske skupštine

U Vukovaru održana 16. sjednica Županijske skupštine Foto: Valerija Lozančić

Na 16. Sjednici Županijske skupštine održanoj u Vukovaru bilo je riječi o pokretanju postupka izrade Plana razvoja Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje od 2021.-2027.godine te mjerama poticanja razvoja poduzetništva na području županije tijekom tekuće godine. 

Zrinka Čobanković, pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj naglasila je kako je Plan potrebno donijeti šest mjeseci prije isteka važeće strategije razvoja, odnosno do sredine iduće godine pa su neophodne strateške pripreme. Dodala je kako je za poticanje razvoja poduzetništva, za konkretne mjere u investiranju predviđen iznos do 50.000 kuna, a za informativne i edukativne radionice do 10.000.
-Ukupno je osigurano 900.00 kuna, naglasila je Čobanković.
Također je predviđena i financijska pomoć za sudjelovanje na sajmovima kao i osnivanje i rad klastera. Javni poziv očkuje se početkom idućeg mjeseca.

Na sjednici je bilo riječi i o statusu strateških projekata županije te stanju sustava civilne zaštite u protekloj godini o čemu je izvijestio načelnik Stožera Civilne zaštite Zdravko Kelić.
-Protekla je godina bila relativno mirna tako da smo opremali svoje operativne snage i osposobljavali kadrove koji su nam itekako potrebni u situacijama koje se mogu iznenada pojaviti. U tome smo napravili veliki iskorak i na visokoj smo razini stupnja stabilnosti i sigurnosti. Pri vrhu smo u Hrvatskoj po opremi i kadrovima tako da smo spremni za sve izazove, rekao je Kelić.

Na Županijskoj je skupštini bilo riječi i o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija domova za starije i nemoćne osobe, centara za socijalnu skrb
i zdravstvenih ustanova, a na dnevnome se redu našao i prijedlog Odluke o darovanju nekretnine u suvlasništvo Tehničkoj školi Ruđera Boškovića Vinkovci, Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci te Drvodjelsko-tehničkoj školi Vinkovci.

Pročitano 1039 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić