Ispiši ovu stranicu

Odijevanjem ružičastih majica obilježen Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

Mališani i djelatnici vrtića u ružićastome Mališani i djelatnici vrtića u ružićastome Foto: Dječji vrtić Vukovar 1

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, odnosno Dana ružičastih majica djeca diljem Hrvatske u školu su došla u ružičastim majicama, a pridružila su im se i djeca vukovarskih škola i vrtića.  

U Dječjem vrtiću Vukovar 1 provedene su brojne aktivnosti kojima su djeci na primjeren način nastojali osvijestiti opasnost nasilja te važnost uvažavanja i poštivanja drugih. Provodile su se pojedinačne aktivnosti u skupinama kao i aktivnosti na nivou objekta. 

 

Zecici

 

- Mi u vrtiću svakodnevno dižemo svoj glas protiv svih vrsta nasilja i učimo djecu o važnosti prijateljstva, a današnji smo dan obilježili nizom likovno-kreativnih igraonica, glazbenim, scenskim i govornim aktivnostima. Djeca su oslikavala, izrezivala, bojala, pravila ružičaste majice na koje su otisnula svoje dlanove s porukom „stop nasilju“, a svaka aktivnost svoju je puninu dobila i uz primjerena obrazloženja i tumačenja odgojitelja. Zadaća svih nas je jačati pozitivne potencijale svakog djeteta, naučiti ih kako na zdrav, konstruktivan način zadovoljiti svoje potrebe, ali pri tome nikako ne smijemo povrijediti druge. Djecu od najranije dobi treba naučiti reći stop nasilju bilo koje vrste,  poručila je ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mirjana Kulić dodajući kako je ružičaste majice odjenulo oko 530 mališana i 80 djelatnika vrtića.

 

Bozje ovcice


Dan ružičastih majica je dan posvećen borbi protiv vršnjačkog zlostavljanja, a obilježava se širom svijeta. Ime je dobio po inicijativi koju je 2007. pokrenula grupa kanadskih aktivista nakon što je Chuck McNeill, učenik lokalne škole, zlostavljan od svojih kolega zato što je u školu došao odjeven u ružičastoj majici kojom je htio pružiti podršku majci oboljeloj od raka dojke. Aktivisti su kupili 50 ružičastih majica i podijelili ih njihovim vršnjacima.

Pročitano 965 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić