Ispiši ovu stranicu

Vukovarsko-srijemska županija bogatija za 16 novih turističkih vodiča

Edukacija provedena u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Osijeku Edukacija provedena u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Osijeku Foto: Marija Molnar

ViCTour – virtual and cultural tourism (Virtualni i kulturni turizam) naziv je projekta kojega provodi Vukovarsko-srijemska županija od 2017. godine. Financira ga Interreg IPA CBC program prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2014.-2020., a projekt traje do listopada ove godine. S hrvatske strane, partneri na projektu su uz Vukovarsko-srijemsku županiju i Turistička zajednica naše županije, a sa srpske Turistička zajednica Vojvodine, Sveučilište u Novom Sadu, Ekonomski fakultet u Subotici i Fond Europski poslovi Autonomne pokrajine Vojvodine. Kako je u okviru projekta kao jedna od aktivnosti u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Osijeku odrađena edukacija za turističke vodiče s ciljem podizanja razine turističke promocije i ponude naše županije, u Palači Srijem u Vukovaru održana je svečana dodjela uvjerenja turističkim vodičima koji su bili uključeni u izobrazbu, a naša je županija postala bogatija za 16 novih turističkih vodiča.

Svečanosti uručenja nazočili su, uz domaćine župana Božu Galića i njegovog zamjenika Josipa Dabru i dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku izv.prof.dr.sc. Boris Crnković, doc.dr.sc.Ivan Kelić s osječkog Ekonomskog fakulteta, Magdalena Parat, voditeljica projekta ViCTour kao i predstavnici turističkih zajednica iz naše županije.

VicTour1

Župan Galić naglasio je bogatstvo Vukovarsko-srijemske županije prirodnim ljepotama, kulturnim i povijesnim karakteristikama, kao i tradicionalnim manifestacijama. -Imamo potencijala predstaviti se turistima, stoga će naši polaznici koji su prošli edukaciju kroz projekt ViCTour, od danas moći stručnije predstaviti potencijale naše županije. Stalno ističem važnost ulaganja u znanje, ljudske potencijale, a očiti primjer toga je naša Razvojna agencija koja je osnovana kako bi pripremala i prijavljivala projekte, posebno one koji se financiraju sredstvima EU fondova, kako bi osigurali radna mjesta te razvoj ovoga kraja – rekao je župan Galić čestitavši polaznicima ove edukacije.

Boris Crnković pak naglasio je važnost ovog projekta ne samo za Vukovarsko-srijemsku županiju nego općenito za cijelu Slavoniju i Baranju.

-Zahvaljujem županu Boži Galiću i Vukovarsko-srijemskoj županiji koji su prepoznali važnost educiranja turističkih vodiča što je značajno za razvoj kontinentalnog turizma i time i razvoj turističkih potencijala slavonskih županija. Učimo stalno, nešto novo, i ono što je sigurno, ulaganje u ljudske potencijale može osigurati bolje upravljanje kulturnom i prirodnom baštinom našeg kraja. Prepoznata je važnost edukacije, način kako turistički vodiči daju informacije posjetiteljima jer oni to prenose svojoj okolini u kojoj žive. Ove godine Ekonomski fakultet u Osijeku obilježava 20 godina postojanja seminara za turističkog vodiča i na taj način doprinosi razvoju gospodarstva Hrvatske – istaknuo je Crnković.

ViCTour2

Voditeljica projekta Magdalena Parat pojasnila je glavni cilj projekta odnosno razvoj atraktivne, dinamične i konkurentne turističke promocije kako bi se razvila atraktivnost ovog pograničnog područja Srijema.

-Na taj način ćemo ojačati i integrirati turističku promociju te potaknuti bolje upravljanje kulturnom i prirodnom baštinom – rekla je Parat.

Vrijednost projekta je 927 324 eura od čega oko 280 tisuća eura otpada na Vukovarsko-srijemsku županiju. 

 

 

Pročitano 929 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar