Ispiši ovu stranicu

Prosvjed novinara i u Vinkovcima

Sedma sila u borbi za svoja prava Sedma sila u borbi za svoja prava Hrv

Novinari s područja Vukovarsko-srijemske županije priključili su se prosvjedu u organizaciji Hrvatskoga novinarskoga društva pod sloganom "Oteli ste medije, novinarstvo ne damo!".

Okupili su se ispred zgrade gimnazije u središtu Vinkovaca i kratkom prosvjednom šetnjom iskazali zajedništvo u borbi za novinarske slobode i profesionalna prava.

“Mediji danas, na žalost, nisu u vlasništvu novinara niti moraju biti u vlasništvu novinara, međutim, novinar danass ima najmanje utjecaja na bilo koji medij. Uglavnom iza svega stoji marketing i promidžba, novinarstvo je potpuno obezvrijeđeno i čak što više u mnogim redakcijama novinari nemaju više ni podršku urednika koji su postali produžena ruka uprave kojima je bitna samo zarada. Problem su nam i mala prava, pogotovo u Vukovarsko– srijemskoj županiji novinari imaju male plaće, zanimanje je potpuno obezvrijeđeno, a oduzeto je i pravo javnosti na objektivno izvještavanje. Postoje podatci da je u Hrvatskoj više od tisuću tužbi protiv novinara i danas vas sud može osuditi samo zato što ste prenijeli nečije riječi. To nije sloboda. Novinarstvo je javno dobro i novinari moraju služiti javnosti. Čini mi se da i građani nemaju više povjerenja u novinare, a mi bismo trebali biti orijentir, odnosno ljudi koji u javnost iznose mišljenje, iznose istinu i govoriti o brojnim problemima koji muče društvo”, rekao je Željko Draženović, predsjednik Ogranka HND-a Vukovarsko-srijemske županije.

Pročitano 821 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun