Ispiši ovu stranicu

Veleposlanik Izraela u RH Ilan Mor za prvi posjet odabrao Vukovar

Veleposlanik Ilan Mor na sastanku sa županom Veleposlanik Ilan Mor na sastanku sa županom Foto: Valerija Lozančić

Ilan Mor veleposlanik je u RH oko dva mjeseca, a za svoj prvi posjet odabrao je upravo naš grad.  Tijekom posjeta Vukovaru veleposlanik se susreo sa županom vukovarsko-srijemskim Božom Galićem s kojim je razgovarao mogućnostima suradnje.

- Za svoj prvi posjet odabrao sam upravo grad Vukovar kako bi odao počast gradu i onome što je proživio tijekom Domovinskoga rata. Na sastanku sa županom razgovarali smo o mogućnostima suradnje na području poljoprivrede, obnovljivih izvora energije i turizma i svakako sam jako zadovoljan što su naše tvrtke uključene u razvoj županije još od 2015. godine - rekao je Mor te pozvao sve u Izrael, modernu državu koja nudi brojne mogućnosti za posao i zabavu.

Župan je rekao kako ove dvije zemlje imaju puno mogućnosti za suradnju.
-Drago mi je što je veleposlanik za prvi posjet odabrao upravo našu županiju. Mi smo i ranije surađivali s Izraelom, posebice u poljoprivredi s Tahal grupom. I dalje postoje mogućnosti za suradnjom u poljoprivredi, odnosno razvoju tehnologije u poljoprivrednoj proizvodnji. Također možemo surađivati i kod obnovljivih izvora energije u dijelu tople vode i proizvodnje električne energije. Imamo puno različitih mogućnosti i stoga ćemo organizirati suradnju gospodarstvenika ovdje i ulagača u Izraelu i mislim da će ona u budućnosti biti još i bolja - rekao je župan.

Pročitano 1162 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić