Ispiši ovu stranicu

Veleposlanik Izraela u RH na sastanku s čelnicima grada Vukovara

Veleposlanik Mor i čelnici grada Veleposlanik Mor i čelnici grada Foto: Valerija Lozančić

Tijekom posjeta Vukovaru veleposlanik Izraela u RH Ilan Mor susreo se s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom i njegovim suradnicima. 

- Čast mi je biti u Vukovaru koji predstavlja simbol Republike Hrvatske, a mislim da je za sve miroljubive zemlje i ljude simbol  borbe protiv okupacije koji trebamo poštovati, rekao je Mor te dodao kako su Izrael, Hrvatska i Vukovar uvijek bili prijatelji. Pozvao je gradonačelnika u Izrael kako bi pronašli zajednički interes i ostvarili suradnju.

Gradonačelnik je izrazio zahvalnost i ponos što je veleposlanik za svoj prvi posjet odabrao upravo naš grad.
- Kao mlada država trebamo učiti od najboljih, a Izrael nam upravo može biti dobar primjer, kao relativno mlada država koja je u iznimno kratkom vremenu uspjela postići jako puno. Unatoč okruženju i tragičnoj povijesti, koja je nažalost i nama poznata, uspjeli su ostvariti puno i bili su primorani učiniti sve da budu još bolji. Temeljem toga osjećamo dodatnu povezanost s Izraelom, a na tragu uspostave dobrih relacija na nacionalnoj razini trebamo implementirati ovakav primjer i na niže razine te omogućiti razvoj i odnose kakve naš narod i građani žele i zaslužuju, rekao je Penava dodajući kako uvijek treba ići u korak sa svijetom kako bi iskoristili mogućnosti koje mogu ići na korist zajednici.

Sastanku su nazočili i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić, zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić te direktor Luke Vukovar Marijan Kuprešak.

Tijekom boravka u Vukovaru veleposlanik je položio vijenac na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata, poklonio se žrtvama Ovčare te posjetio Muzej vučedolske kulture.

Pročitano 1205 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić