Ispiši ovu stranicu

Vukovar domaćin 44.regionalne Domijade

Sudjelovalo preko 350 učenika i mentora Sudjelovalo preko 350 učenika i mentora Foto: Marija Molnar

U Vukovaru je održana 44.regionalna Domijada - natjecanje u sportu i stvaralaštvu učenika učeničkih domova.

Naš grad i Dom učenika Vukovar nakon sedam godina ponovno su domaćini regionalne Domijade za regiju istočne Hrvatske koja je na jednodnevnom natjecanju okupila preko 350 učenika srednjih škola i njihove mentore iz sedam učeničkih domova triju slavonskih županija - Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske. Učenici su se natjecali u sportskim i umjetničkim disciplinama.

- Ovo je prilika da djeca na Domijadi pokažu što su radili tijekom ove pedagoške godine kao i da se natječu u raznim sportovima poput malog nogometa, košarke, odbojke, badmintona, stolnoga tenisa i šaha, ali i u likovnoj i primjenjenoj umjetnosti, glazbeno-plesnom izrazu, scenskom području i filmu. Ovo je olimpijada u malom, a mi smo se kao organizatori dobro pripremili i vjerujem da će Vukovar našim gostima ostati u dobrom sjećanju. Najbolji s ove Domijade odlaze na državno natjecanje koje će se održati u Rovinju tijekom svibnja ove godine – istaknuo je ravnatelj Doma učenika Vukovar Zlatko Hegeduš.

Domijadu je otvorio zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.

- Drago mi je da se nakon sedam godina Domijada održava ponovno u Vukovaru, ovoga puta u obnovljenom Učeničkom domu Vukovar. Učenici iz drugih županija imaju što vidjeti u Vukovaru i nadam se da će im boravak u našem gradu biti ugodan – poručio je Pavliček. Svečano otvorenje uveličale su i Mažoretkinje Grada Vukovara.

Domijadu je pratila i izložba radova učenika - slika, fotografija, rukotvorina i keramike, a u poslijepodnevnim satima održan je i kulturno scenski program u Hrvatskome domu Vukovar.

 

Pročitano 982 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar