Ispiši ovu stranicu

Održana početna konferencija projekta INsport

Ivan Szabo, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar“ Ivan Szabo, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar“ Foto: Valerija Lozančić

U Hotelu Lav u Vukovaru održana je početna konferencija EU projekta „INsport“ koji je u okviru  Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“ odobren  Javnoj ustanovi za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar“.

Projektni partneri koji sudjeluju u provedbi projekta su Osnovna škola Josipa Matoša Vukovar, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići i Grad Vukovar.

- Opći cilj projekta je uključivanje djece i mladih s poteškoćama u razvoju u sportske aktivnosti kako bi se osiguralo njihovo lakše integriranje u život zajednice te utjecalo na poboljšanje kvalitete njihova života, a specifični je cilj osigurati im veću dostupnost sportskih sadržaja na području grada Vukovara.  U okviru projekta sudionici će proći kroz program „Škole plivanja“ i „Multisport program“- pojasnio je Ivan Szabo, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar“.

Kineziolog Teo Šteter, predstavnik Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići naglasio je kako je bavljenje sportom za djecu s poteškoćama u razvoju važno ne samo zbog zdravlja i zdravstvenog aspekta, već i zbog emocionalne i socijalne komponente.
-Uključivanjem djece u redovne programe dobivamo to da se oni osjećaju ugodnije, bolje i prihvaćenije i da se ruši socijalna isključivost koja je, na žalost, još uvijek prisutna – rekao je Šteter dodajući kako će djeca kroz kontrolirani i kvalitetan rad podići svoje sposobnosti i pokazati da mogu postići puno više nego što se pretpostavlja.

Mirela Posarić, ravnateljica Osnovne škole Josipa Matoša Vukovar naglasila je kako su ova djeca uspješna u sportovima kojima se mogu baviti i idu na državna natjecanja te da vesele novim sportskim aktivnostima.

U okviru projekta prilagodit će se i  sanitarni čvor osobama s invaliditetom, postaviti kombinirano igralo za djecu s poteškoćama u razvoju, nabaviti malonogometni kavez i kombi vozila za prijevoz ciljane skupine, održati završno natjecanje te otići na studijsko putovanje.

Projekt je na početnoj konferenciji predstavila voditeljica Ivona Vrebac., a nazočila joj je i zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić.

Važnost projekta za vukovarsku zajednicu prepoznala je Razvojna agencija Vukovar čija je direktorica Vedrana Žilić pohvalila zajednički rad svih dionika.

Ukupna vrijednosti projekta, koji će trajati 36 mjeseci i u kome će sudjelovati najmanje 60 sudionika,  je 1.465.969 kuna od čega Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira bespovratna sredstva u iznosu od 1.246.074 kuna.

Pročitano 1116 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić