Ispiši ovu stranicu

Završen bojkot – učenici konačno u toplim učionicama

Sve je spremno da učenici u ponedjeljak sjednu u školske klupe Sve je spremno da učenici u ponedjeljak sjednu u školske klupe Marija Molnar

Na inicijativu dekanice Velučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru Gordane Bujišić učenici Tehničke škole Nikole Tesle od idućega će tjedna nastavu pratiti u učionicama veleučilišta.

Početkom ovoga polugodišta roditelji učenika odlučili su bojkotirati nastavu zbog nezavršene i preko svake mjere spore obnove škole uslijed koje već treću godinu zaredom nastavu prate u neuvjetnim prostorijama Radničkoga doma u Borovu naselju.  Slike srednjoškolaca iz Vukovara  koji sjede u školskim klupama obučeni u jakne i  kapute,  obišle su Hrvatsku više puta posljednjih godina, no apeli roditelja, nastavnika i učenika upućeni prethodnoj Vladi RH i županiji Vukovarsko-srijemskoj pod čijom su srednje škole ingerencijom,  nisu urodili plodom, štoviše djeca su ostala u Radničkome domu, a  tijekom zimskoga razdoblja doslovce se smrzavala na nastavi.

Aktualni ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović u nekoliko je navrata dolazio u Vukovar kako bi iznašao rješenje  za ovaj problem, razgovarajući s roditeljima i izvođačima radova.  Danas je pak došao odobriti inicijativu dekanice Bujišić,sastavši se ponovno s predstavnicom Vijeća roditelja Draganom Đorđević, ravnateljem škole Đorđem Lukićem i gradonačelnikom Vukovara Željkom Saboom. Zajedno su obišli prostorije veleučilišta i zaključili da je privremeni smještaj učenika Tehničke škole Nikole Tesle  na Veleučilište Lavoslav Ružička odlično rješenje. Ministar Jovanović naglasio je kako ovaj prijedlog niti jedan roditelj ne bi trebao odbiti jer će učenici dobiti uvjete školovanja kakve i trebaju imati u 21. stoljeću, a posebice je istaknuo da će njegovo ministarstvo zajedno s Ministarstvom regionalnoga razvoja i Gradom Vukovarom insistirati kod izvođača radova da obnovu škole završi u roku odnosno za nekoliko tjedana kako bi djeca što prije mogla nastaviti školovanje u normalnim uvjetima.  Istaknuo je važnost poduzetnog i inovativnog razmišljanja i funkcioniranja na veleučilištu koje može poslužiti kao izvrstan primjer i drugim institucijama.

Ravnatelj Lukić zahvalio je dekanici na inicijativi i ministru na podršci, a predstavnica Vijeća roditelja Dragana Đorđević uz zahvalu je posebice istaknula da su na ovom važnom i ozbiljnom pitanju koje se trebalo puno ranije riješiti, mnogi odgovorni zakazali, pokazavši manjak sluha i neprofesionalnost. Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo iznimno je zadovoljan najnovijim razvojem situacije koja je pokazala da se zajedništvom problemi mogu rješavati. Inicijatorica privremenog smještaja srednjoškolaca u zgradu veleučilišta Bujišić izjavila je kako učenici na veleučilištu mogu ostati dokle god se škola ne obnovi.  

Večeras je pak zakazan sastanak roditelja učenika Tehničke škole Nikole Tesle na kojemu će im biti prezentirani zaključci današnjega sastanka. 

Pročitano 5883 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar