Ispiši ovu stranicu

U Dječji vrtić Vukovar 1 upisano 40 djece više nego lani

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Čak 40 djece više upisalo se ove godine u Dječji vrtić Vukovar 1. Naime, upis je proveden u svibnju, a nakon nekoliko godina stagnacije i broja koji se kretao između 520 i 530 djece godišnje, otvorene su dvije nove skupine, kako bi se moglo prihvatiti i ovih novih  40 vrtićanaca, doznajemo od Mirjane Kulić, ravnateljice Dječjeg vrtića Vukovar 1.

-Išli smo prema Gradu Vukovaru koji uistinu ima sluha za naše najmlađe sugrađane sa zamolbom i dogovorili otvaranje dvije nove odgojne skupine. Najveći nam je pritisak bio na Borovo naselje, u područni objekt Leptirići jer su ljudi vjerojatno dobili stanove pa je i potražnja za vrtićem veća, a otvorili smo jednu novu skupinu i na Mitnici. Na ovaj smo način riješili sve zahtjeve, tako da ćemo odsad imati 26 odgojnih skupina i nova zapošljavanja, konkretno četiri odgajateljice odnosno odgajatelja. Ponosni smo i sretni zbog ovog povećanja – istaknula je Kulić.

Vukovar je jedan od hrvatskih gradova u kojem je cijena dječjeg vrtića među najnižima. Roditelji plaćaju 490 kuna, za drugo dijete 10 posto manje, a treće i svako slijedeće u vrtić se upisuje besplatno.

 

 

Pročitano 1578 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar