Ispiši ovu stranicu

Županija sufinancira kupnju nekretnine mladima i mladim obiteljima

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Vukovarsko-srijemska županija objavila je javni poziv za sufinanciranje kupnje kuće ili stana za mlade i mlade obitelji na području naše županije za 2019. godinu.

Ovim se pozivom nastoji pomoći stanovništvu u rješavanju stambene problematike s ciljem naseljavanja mladih i mladih obitelji te sprječavanjem njihova raseljavanja iz naše županije.

Pročelnik županijskoga Upravnoga odjela za sport, mlade i demografiju Kruno Šarić pojasnio je koji su uvjeti za prijavu na javni poziv.

- Ukupna je vrijednost natječaja 800 tisuća kuna. Osobe koje kupuju kuću ili stan na području neke općine mogu ostvariti pomoć u iznosu od 35 tisuća kuna, a za kuću ili stan u gradovima ta je pomoć 25 tisuća kuna. Neki od najbitnijih uvjeta su dakako da se nekretnina kupuje na području Vukovarsko-srijemske županije i da podnositelj zahtjeva nije stariji od 45 godina. U obzir dolaze svi oni koji su kupili nekretninu u 2019. godini ili je namjeravaju kupiti, odnosno priznajemo ugovore, ali i predugovore o kupnji – naglasio je Šarić.

Javni je poziv otvoren do 31.kolovoza, do kada se zaprimaju prijave, a sve dodatne informacije kao i popis potrebne dokumentacije mogu se pronaći na web stranici Vukovarsko-srijemske županije vusz.hr.

Uvjeti su i da bračni ili izvanbračni drug podnositelja zahtjeva i njihova djeca, životni partner ili neformalni životni partner i njihova djeca,  nemaju u vlasništvu ili suvlasništvu stan ili kuću koja je predmet ovog javnog poziva. Također ne smiju imati duga na ime javnih davanja, a fizička osoba prodavatelj nekretnine ne smije biti u srodstvu s podnositeljem zahtjeva i članovima njegove obitelji do trećeg nasljednog reda u smislu Zakona o nasljeđivanju.

Pročitano 834 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar