Ispiši ovu stranicu

Ministrica Divjak na sastanku s ravnateljima osnovnih škola slavonskih županija

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV

Dva tjedna uoči početka školske godine i ulaska kurikularne reforme u sve škole, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u Osijeku se sastala ravnateljima osnovnih škola s područja 5 slavonskih županija i tako započela novu turneju Škole za život.

Ministrica i glavni savjetnik Marko Košiček u svojim su izlaganjima predstavili  ključne elemente reforme važne za svakog dionika. Cilj turneje je utvrditi gradivo o reformi te odgovoriti na preostala pitanja uoči početka nove školske godine.-Edukacije koje su bile u virtulanom i fizičkom obliku za 40 tisuća nastavnika, suradnika, ravnatelja pokazale su da su učitelji svoje kompetencije označili sa vrlo dobar. Ima još nešto mjesta za dodatne edukacije, ali oni koji ulaze, u najvećoj mjeri su spremni – rekla je Divjak.

Nezaobilazno pitanje bilo je povećanje plaća prosvjetarima.
-Oni koji su zaposleni u školama kao odgojno-obrazovni djelatnici sigurno imaju zaostatak u koeficijentu složenosti poslova. Iako se povećava osnovica, nažalost ta nepravda postaje još veća s obzirom na to da se koeficijent složenosti poslova množi s osnovicom kad se izračunava plaća – naglasila je Divjak.

Na pitanje hoće li učenike prvi dan nastave dočekati štrajk nastavnika, ministrica je odgovorila.
-Prije svega očekujem da dođemo do kvalitetnijih rješenja i da štrajk neće biti potreban. Ali, naravno štrajk je legitimno sredstvo koje u ovom slučaju sindikati mogu upotrijebiti. Zalažem se kao članica Vlade i kao resorna ministrica da pokušamo naći kvalitetna rješenja – ističe Divjak.

Pročitano 627 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić