Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik čestitao mladom Vukovarcu na osvojenom 7. mjestu na Svjetskom karate prvenstvu

Gradonačelnik čestitao mladom Vukovarcu na osvojenom 7. mjestu na Svjetskom karate prvenstvu Foto: Grad Vukovar

Na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore, juniore i kadete održanom u glavnom gradu Čilea, Santiago de Chileu, od 23. do 27. listopada 2019. godine, reprezentacija Hrvatske osvojila je izvrsno 7. mjesto u kategoriji kata timova, a dio reprezentacije bio je i mladi Vukovarac, karatist Ivan Draganić.  Kako bi mu čestitali na ostvarenom uspjehu, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima organizirao  je u svome uredu prijem za Draganića, njegovu obitelji  i trenera, dopredsjednika Karate kluba Vukovar '91., Igora Štalmajera.

-Doista sam sretan i ponosan na veleban uspjeh Karate kluba Vukovar '91. Riječ je o uistinu izvrsnom, kvalitetnom klubu, čiji je dugogodišnji, kvalitetan i stručan rad prepoznat i od Hrvatskog karate saveza te potvrđen ovim rezultatom. Iznimno zalaganje, trud, znanje, i energija urodili su plodom i već u juniorskoj kategoriji kao grad imamo svog predstavnika. Čestitam i zahvaljujem na tome uspjehu i mladom Ivanu Draganiću kao i treneru Štalmajeru. Neka i u budućnosti nastave ovim tempom na ponos svoga grada i svoje države – naglasio je gradonačelnik Penava.

Trener i dopredsjednik Karate kluba Vukovar '91., Igor Štalmajer, rekao je kako je više nego zadovoljan ostvarenim rezultatom.
– Presudni za ovaj uspjeh su Ivanova disciplina, cilj, trud i rad. Nije lako odricati se slobodnog vremena i svakodnevno trenirati dok se veliki dio prijatelja zabavlja. Ivan je od samih početaka pokazao ozbiljan interes za karate i njegov je talent sve više dolazio do izražaja - rekao je Štalmajer te zahvalio Gradu Vukovaru koji kontinuirano prati i financijski podupire aktivnosti kluba.

Karatist Ivan Draganić rekao je kako ovakav uspjeh nije očekivao, ali ga je priželjkivao.
-Uvjeti su bili puno teži no što smo očekivali, ali smo dali sve od sebe i prezadovoljni smo ostvarenim uspjehom. Ostvarili smo svoje ciljeve i sada imamo puno veća očekivanja za daljnji tijek natjecanja - rekao je Ivan koji karate trenira već 12 godina, a sada se priprema za Europsko prvenstvo.

U konkurenciji od 20 reprezentacija koje su bile podijeljene u 2 grupe po 10, reprezentacija Hrvatske je nakon prve izvedbe kate prošla u drugi krug prestižnog natjecanja. Novim sustavom bodovanja i suđenja, naša reprezentacija zauzela je odlično 7. mjesto.

Pročitano 783 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić