Ispiši ovu stranicu

U Ekonomskoj školi Vukovar po drugi je puta održan “Dan obojen poduzetništvom“

Okrugli stol Okrugli stol Foto: Ekonomska škola Vukovar

U okviru  “Dana obojenog poduzetništvom“  u Ekonomskoj školi Vukovar održano je nekoliko različitih aktivnosti. Predstavljeni su proizvodi izrađeni od recikliranih materijala koji su izrađeni na trosatnoj radionici u okviru projekta Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama koju je s učenicima vodila Ana Armano Linta, produkt dizajnerica iz Zagreba.
- Ove radionice dio su aktivnosti koje imaju za cilj kod učenika razviti kreativnost, stvaralaštvo i poduzetnički potencijal temeljen na održivom razvoju – pojasnila je ravnateljica Ekonomske škole Mira Majstorović.
Projekt Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama na području grada Ekonomska škola Vukovar provodi u suradnji s PRONI Centrom, a sufinancira ga Ured za udruge Vlade RH, kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje.

Osim radionica, učenicima su u gostima bili i poduzetnici s kojima surađuju već treću godinu i kojima su predstavili svoje proizvode, vježbeničke tvrtke te projekt Praksa kod poduzetnika. Održan je i Okrugli stol na temu„Implementacija poduzetništva u nastavi te umrežavanje s lokalnim poduzetnicima“, a poduzetnik Mario Bajto održao je predavanje o svom poduzetničkom putu.

-Cilj predstavljanja učeničkih aktivnosti je upoznavanje poduzetnika grada Vukovara s radom i njihovim postignućima tijekom obrazovanja, a svrha okruglog stola je okupiti lokalne poduzetnike koji sudjeluju kao partneri u projektu Praksa kod poduzetnika „Poduzmi“ i lokalne dionike grada Vukovara s kojima planiramo razmijeniti poduzetnička iskustva i  unaprijediti buduću suradnju – pojasnila je Majstorović.

Pročitano 868 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić