Ispiši ovu stranicu

Vukovarska kuća - Simply the best

Nude tradicionalna jela i smještaj u prirodnom okruženju šume Nude tradicionalna jela i smještaj u prirodnom okruženju šume Foto: Marija Molnar

Restoran Vukovarska kuća smješten u park-šumi Adica dobitnik je nagrade Simply the best za 2019. godinu u kategoriji Ponuda tradicijske hrane i pića – izletišta. Nagradu zajednički dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija UHPA i časopis Way to Croatia. Nagrada je predana Turističkoj zajednici grada Vukovara u okviru poslovno turističke burze PUT održane u Gradcu, a vlasniku restorana Dini Živkoviću uručila ju je danas zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.

- Iznimna nam je čast da smo dobili ovu nagradu. Zahvaljujemo Gradu Vukovaru i Turističkoj zajednici Grada Vukovara na podršci jer bez njih teško da bi se ovo moglo održati - istaknuo je Živković, čiji ugostiteljski objekt nudi tradicionalna jela i smještaj za 12 osoba u prirodnom ambijentu šume, a zapošljava 17 djelatnika.

Grad je prepoznao potencijal Vukovarske kuće i planira niz projekata u parku-šumi Adica.

- Gotovo u samom središtu grada imamo ovakav potencijal kojeg smo dakako prepoznali i kroz projekte koji su u izradi. Početkom iduće godine krećemo u postupak javne nabave za izvođenje radova i nadamo se da će u iduće dvije do tri godine ovdje u Adici biti završeni bungalovi, kamp, šetnica i adrenalinski park koji će svakako proširiti ponudu ovog dijela grada. Moći ćemo tako organizirati team buildinge, ponude za škole u prirodi i sl., a mislim da će to biti dobra prilika i za ostale ugostitelje odnosno poduzetnike. Također tu je i priča o čarobnoj šumi koja bi trebala prigodno svijetliti i sigurna sam da lijepo vrijeme za Adicu tek dolazi – navela je zamjenica Mujkić.

Ovaj je ugostiteljski objekt dodatno obogatio sadržaj i turističku ponudu Grada Vukovara, stoji u obrazloženju nagrade Simply the best.

- Ovo je jedna hvale vrijedna nagrada prepoznata od struke i to jako puno znači i za Vukovarsku kuću i za prostor park-šume Adica. Mi u Turističkoj zajednici Grada Vukovara zajedno s djelatnicima Vukovarske kuće dodatno smo oplemenili ovaj prostor odnosno opremili smo dva prostora tradicijskim zanatima. Tu je mala etno zbirka gdje se u jednom lijepo uređenom etno ambijentu mogu doživjeti stara vremena i tradicija - istaknula je Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara.

Govoreći o najnovijim turističkim pokazateljima, navela je kako do 30.studenoga ove godine bilježe povećanje broja turista i dolazaka te smanjenje broja dolazaka djece koja Vukovar posjećuju u okviru nastave povijesti. - Bilježimo povećanje od 15 posto dolazaka, a noćenja gotovo 26 posto. Ove smo godine otvorili 11 novih smještajnih objekata i trenutno ih imamo 41 s gotovo tisuću ležajeva. Glede kruzera čija je sezona upravo završila, ove je godine u Vukovar pristao 351 kruzer, odnosno 50 posto više u odnosu na prethodnu godinu, a to je oko 50 tisuća stranih gostiju koji su u sezoni od ožujka do studenoga posjetili Vukovar. 

Pročitano 1287 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar