Ispiši ovu stranicu

Liste čekanja na smještaj u umirovljeničkim domovima su preduge

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Na posljednjoj sjednici županijskoga Odbora za skrb o osobama treće životne dobi u ovoj godini, održanoj u prostorijama Gradskoga društva Crvenoga križa Vinkovci, govorilo se o aktivnostima umirovljeničkih udruga kao i o stanju u umirovljeničkim domovima na području naše županije.

Članovi odbora čuli su i izvješće o putovanjima umirovljenika. Među važnijima tu je organizirani odlazak u Bizovačke toplice koje je ljetos posjetilo gotovo 5 tisuća umirovljenika s našega područja. O stanju u umirovljeničkim domovima za koje su liste čekanja preduge, predsjednik odbora Mihajlo Tomašković je rekao kako će uskoro napraviti novi plan i sagledati probleme oko smještaja u umirovljeničke domove.

- Situacija je trenutno takva da onoliko koliko je umirovljenika u domovima, toliko ih čeka red na smještaj, negdje čak i više. Također, primamo i pritužbe da su u nekim privatnim domovima uvjeti nepodnošljivi, a jedan je čak i zatvoren upravo iz tih razloga. Moramo nešto napraviti po tom pitanju, analizirati stanje kako bi resorno ministarstvo moglo oko toga nešto napraviti – izjavio je Tomašković.

Naglasio je i da na našem području umirovljenici loše žive i da su prosječne mirovine niske pa neki nemaju dovoljno niti za osnovne potrebe. Glede božićnica u županijskim gradovima i općinama naglasio je da predstavljaju znak pažnje prema umirovljenicima i da nisu rješenje problema umirovljenika.

 

 

Pročitano 570 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar