Ispiši ovu stranicu

Prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana župan Božo Galić darivao najpotrebitije

Župan Galić i ove je godine odlučio pomoći socijalno ugroženim stanovnicima Vukovarsko-srijemske županije pred najljepši kršćanski blagdan – Božić i na taj način učiniti im ga radosnijim.

-To je blagdan ljudskog zajedništva, simbol vjere, ljubavi, nade i mira, simbol obitelji i novoga rođenja, koji nas potiče na solidarnost prema bližnjima - rekao je župan.

Kako bi ukazao na osjećaj zajedništva, brige, ali i pružanje pomoći onima kojima je najpotrebnija, župan je pokazao kako nisu zaboravljeni ni ove godine te im za nadolazeći Božić poželio Božjeg blagoslova,  mira, sreće i ljubavi.  Odazvao se zamolbi Caritasa Vinkovačkog i Vukovarskog dekanata te Socijalnim samoposlugama u Vinkovcima i Vukovaru pomogao u kupnji najnužnijih potrepština za socijalno ugrožene građane, zatim i  Milosrdnim sestrama svetog Križa iz Vinkovaca i Udruzi sv. Bono iz Vukovara, koje prikupljaju hranu za sve one koje im se obrate za pomoć. Prigodnim poklon paketićima darovao je i korisnike Centra za rehabilitaciju „Mala Terezija“ Vinkovci, štićenike Dječjeg doma Sv. Ana u Vinkovcima te učenike Osnovne škole Josipa Matoša u Vukovaru, djecu mnogobrojnih obitelji koji su članovi Udruge hrvatskih brojnih obitelji 8+ u Vinkovcima kao i članove Društva za pomoć osobama s invaliditetom „Golubovi“ iz Županje i Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ u Vukovaru.

Župan je odlučio pokloniti prigodne paketiće i djeci koja su smještena u udomiteljskim obiteljima na području Vukovarsko-srijemske županije na prigodnoj svečanosti, a povodom 8. rođendana Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići“ iz Vukovara paketićima je obradovao članove Udruge.

Pročitano 579 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić