Ispiši ovu stranicu

Žena 21.stoljeća u vukovarskoj knjižnici

U gradu je veliki broj uspješnih žena U gradu je veliki broj uspješnih žena Foto: Marija Molnar

U povodu predstojećeg Međunarodnog dana žena u Gradskoj knjižnici Vukovar održan je prigodni program pod nazivom Žena 21.stoljeća. Cilj je događaja promocija ženskoga poduzetništva u Vukovaru i razmjena iskustava žena, a u programu su sudjelovale Sandra Gašparić, kulinarska blogerica, dr. Mirjana Semenić Rutko, ginekologinja, Matea Mauer, psihologinja, Irma Binec Dedić, fitness i plesna trenerica, Snežana Živković, kozmetičarka i strukovna učiteljica te Dijana Panić Klajić, obrtnica u cvjećarstvu. Govorile su o svome poduzetništvu i položaju žena u današnjem društvu.

-S obzirom da nam se približava Međunarodni dan žena, došli smo na ideju da organiziramo ovakav događaj kako bismo pružili podršku našim ženama. Žena ženu najbolje razumije i ova razmjena iskustava sa ženama koje su uspjele u onome što rade svakako će biti poticaj ostalima - istaknula je Jelena Markov iz Gradske knjižnice Vukovar.

Ravnateljica knjižnice Jelena Miškić naglašava da ovakave događaje planiraju organizirati i ubuduće, posebice kao poticaj mlađim ženama.

- Želimo ovim susretom pokazati da u našem Vukovaru ima vrlo uspješnih žena koje su se ostvarile u različitim područjima djelovanja. Na žalost nismo ih sve mogli pozvati, ali će nam biti čast da nam se pridruže idućih godina jer ovaj događaj namjeravamo održavati i u budućnosti kako bismo potaknuli posebice mlađe žene da rade na svome samopouzdanju i prilikama koje ovaj grad nudi. Nemamo se baš prilike družiti i razmjenjivati iskustva te čuti što bi žena ženi preporučila kako funkcionirati u muškome svijetu, posebice poslovnome. Verujem stoga da će ovaj susret tome pomoći – rekla je Miškić.

USPJELE U ONOME ŠTO RADE

Govornice su redom naglašavale da vole ono što rade i da u tome leži ključ njihovoga uspjeha. Dr.Semenić Rutko osim što je poznata vukovarska ginekolginja, bavi se i medicinskom estetikom, a ambiciozna je i oko poticanja zdravstvenoga turizma u gradu. Sandra Gašparić već deset godina vodi iznimno uspješan kulinarski blog od čega je napravila i ozbiljan posao, Dijana Panić Klajić svoju je strast prema cvijeću također uspjela preobraziti u poslovni pothvat, a isti je slučaj i sa Snežanom Živković, kozmetičarkom koja je u međuvremnu postala i predavačica stručnih predmeta u Srednjoj strukovnoj školi Marko Babić. Irma Binec Dedić poručila je publici da se žene trebaju usuditi i upustiti u poslovne vode kako bi si ispunile želje, postale ono što žele i ostvarile svoje snove.

Na susretu je naglašeno da baviti se poduzetništvom za žene nije jednostavno s obzirom na brojne obveze i brigu o djeci, starijim članovima obitelji, kućanskim poslovima, ali i očekivanjima koja društvo pred njih postavlja, no volja, upornost, stalna edukacija i ulaganja, uz neizostavnu podršku obitelji i najbližih,  put su ka uspjehu. Pri tome je važno brinuti o svome fizičkome i mentalnome zdravlju.

-Žene imaju puno različitih funkcija tijekom života i češće ih napada stres, stoga je za ženu nužno da brine o svome mentalnome zdravlju i da nauči kako se suočavati sa svakodnevnim stresom u svom obiteljskome i poslovnome okruženju – naglasila je psihologinja Mauer.

Događaj je privukao veliku pozornost, mahom ženske publike, a organizatorice su, uz pomoć sponzora, za svaku posjetiteljicu i posjetitelja osigurale i prigodne poklone. 

Pročitano 849 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar