Ispiši ovu stranicu

I druga pacijentica negativna na korona virus

I druga pacijentica negativna na korona virus Arhiva

Ravnateljica OŽB Vukovar, dr. Vesna Bosanac potvrdila je da je nalaz i druge osobe iz Tompojevaca negativan na koronavirus te da će pacjentica koja je početkom mjeseca stigla iz Padove u Italiji biti puštena iz bolnice. 

Dr. Bosanac je naglasila kako nema mjesta panici niti strahu te da u Vukovaru nema niti jednog pacijenta dokazanog s koronavirusom te da je važno da se javnost drži uputa preko medija i kriznoga stožera da se moraju javiti telefonom ili liječniku primarne zdravstvene zaštite ili epidemiologu ukoliko su došli iz zemalja gdje se pojavio koronavirus.
-Mi smo osigurali sobe za izolaciju gdje možemo na pravi način pacijentima uzeti uzorke o poslati ih na analizu, a ukoliko uzorci budu pozitivni onda ćemo takve pacijente slati na liječenje u kliničke bolničke centre u Osijek i Zagreb- rekla je dr. Bosanac.

Svijetska zdravstvena organizacija zbog koronavirusa proglasila je globalnu panedmiju. 
- Duboko smo zabrinuti zbog alarmantne brzine kojom se virus širi i teškog stanja zaraženih. Stoga smo odlučili objaviti da se širevenje COVID-19 može okarakterizirati kao pandemija", rekao je šef WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković izjavio je kako je vlada donijela odluku o obustavi nastave u osnovnim i srdnjim školama te na institucijama za visoko obrazovanje u Istarskoj županiji.

Do sada je u Hrvatskoj zabilježeno 19 slučajeva zaraze korovnavirusom koji su locirani u Zagrebu, Rijeci, Varaždinu i Puli.

Pročitano 1345 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI