NAJNOVIJE
Među dužnicima prema veledrogerijama je i vinkovačka bolnica

Veledrogerije su ograničile isporuku lijekova za 15 bolnica koje ne podmiruju svoje račune, a među dužnicima se nalazi i vinkovačka Opća županijska bolnica.

(Četvrtak, 04 Ožujak 2021 08:04)
U ovome tjednu 11,7 posto više zaraženih koronavirusom nego prethodni tjedan

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak istaknuo je z srijedu da u prva tri dana ovoga tjedna u odnosu na isto razdoblje prošloga tjedna bilježimo 11,7 posto više zaraženih koronavirusom. 

(Srijeda, 03 Ožujak 2021 19:33)
Zanimanje za cijepljenje protiv koronavirusa raste

Za cijepljenje se putem internet stranice cijepise.zdravlje.hr do jutros prijavilo 36.013 osoba, što pokazuje da su građani prepoznali cijepljenje kao nezaobilazni korak u borbi protiv epidemije koronavirusa, izjavio je u srijedu ministar zdravstva Vili Beroš, izvijestila je HINA. Najviše zainteresiranih prijavilo se u Zagrebu, više od 50 posto, a slijede Splitsko-dalmatinska i Primorsko-goranska županija. Također putem pozivnog centra 0800 0011 zabilježeno je 948 poziva zainteresiranih za cijepljenje, izvijestio je Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

-Moram naglasiti da prijava na više kanala neće značiti da će netko prije doći na red. Napravili smo sigurnosne algoritme koji ne dozvoljavaju dvostruke prijave- rekao je Beroš.

(Srijeda, 03 Ožujak 2021 19:31)
Posljednji ispraćaj Milana Bandića

Uz mnoštvo okupljenih, na zagrebačkom groblju Mirogoj u srijedu je održan posljednji ispraćaj dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je umro u nedjelju u 66. godini života od posljedica srčanog udara.

"Otišao je čovjek koji je imao toliko života, energije i ljubavi za sve, koji je toliko napravio za ovaj grad. Koji je postao dijelom njegova identiteta i sanjao velike snove o njegovoj budućnosti. Bio je jedinstven i neponovljiv. Živio je svoj grad i izgorio na njegovim ulicama. Nije hodio malen ispod zvijezda, dao je cijeloga sebe za sve nas", rekla je vršiteljica dužnosti gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević na ispraćaju.

Ustvrdila je kako će Bandić ostaviti neizbrisiv trag na sadašnjosti i budućnosti Zagreba, a danas za njim tuguju Zagreb, Hrvatska i rodna Hercegovina.

Uz obitelj, prijatelje i suradnike, pogrebu su prisustvovali i visoki dužnosnici - premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

(Srijeda, 03 Ožujak 2021 15:30)
Održan Europski odbor regija pod nazivom Političko predstavljanje RegHub 2.0

Putem mrežnih aplikacija održan je Europski odbor regija pod nazivom Političko predstavljanje RegHUb 2.0. Vukovarsko-srijemska županija od početka ove godine članica je RegHub 2.0. mreže regionalnih središta za preispitivanje provedbe politika Europske unije. 

Riječ je o platformi Europskog odbora regija putem koje lokalne i regionalne vlasti imaju izravniju ulogu u provedbi politika EU-a.Mreža regionalnih središta RegHub sastoji se od 46 europskih regija i gradova koji ocjenjuju provedbenu politiku EU. 

Hrvatska ima 5 članova RegHub-a među kojima je i Vukovarsko-srijemska županija. Sudionicima događaja uvodno su se obratili predsjednik Europskog odbora regija Apostolos Tzitzikostas te potpredsjednik Europske komisije za Međuinstitucionalne odnose i predviđanja Maroš Šefčovič.

(Srijeda, 03 Ožujak 2021 14:57)
Vukovarsko-srijemska županija priprema donaciju uzgojno vrijednih grla svinjogojcima na potresom pogođenom području

Nakon učestale komunikacije sa Stožerom civilne zaštite koji je zadužen za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije, te dodijeljenih donacija stočne hrane, Vukovarsko-srijemska županija odazvala se zamolbi gradonačelnika Gline Stjepana Kostanjevića i započeti su dogovori o pomoći obnove svinjogojstva donacijom umatičenih grla.

Donacija će biti namijenjena obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na širem području Gline. O tome su na sastanku Stožera za otklanjanje posljedica potresa, izvijestili državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Vukovarsko-srijemske županije Andrija Matić.

O donaciji obiteljskim gospodarstvima koja se bave svinjogojstvom razgovaralo se i na radnom sastanku u Gradu Glini. Na sastanku su se gradonačelnik Kostanjević, pročelnik Matić i članovi Stožera suglasili o koracima koje valja poduzeti da se unaprijedi svinjogojska proizvodnja na širem glinskom području, a to je po stavovima stručnjaka najbolje učiniti s genetski vrijednim životinjama, kako zbog boljih proizvodnih rezultata, tako i zbog lakšega trženja i boljih cijena.

Upravo se definira uzgojni program za reprodukciju svinja na jednoj ili dvjema matičnim farmama kojima će se donirati 20 suprasnih nazimica u dva navrata po 10, i tako osigurati učestalost prasenja kako bi se u razdoblju od jedne i pol do dvije godine reprodukcijom dobilo 500-tinjak grla svinjskog podmlatka namijenjenog daljem rasplodu te oko 1.000 grla za tov. Povrh toga, donacija predviđa dodatnih 50-tak suprasnih nazimica za uzgoj tovnog reprodukcijskog materijala na gospodarstvima koja su posebno usredotočena na svinjogojstvo.

(Srijeda, 03 Ožujak 2021 14:34)
Ponovno raste broj zaraženih koronom

Imamo 747 novih slučajeva zaraze korona virusom u Hrvatskoj, a preminulo je sedam osoba, priopćeno je iz Nacionalnoga stožera civilne zaštite.  

(Srijeda, 03 Ožujak 2021 12:02)

Miroslav Čorak

Petak, 05 Veljača 2021 11:21

Što sve sportom mogu ja projekt je udruge Vukovarski leptirići kojim se nastoji djeci s poteškoćama u razvoju pružiti prilika djeci s područja Vukovarsko srijemske i Osječko-baranjske županije za bavljenje sportskim aktivnostima. Projekt  koji se provodi od siječnja 2019. ušao je u završnu fazu.

- Projekt 'Što sve sportom mogu ja' održava se od 2019. godine i ušao je u zadnju radnu godinu. Cilj projekta je djeci s poteškoćama u razvoju s područja Vukovarsko-srijemske i Osječko- Baranjske županije osigurati preduvjete za sudjelovanje u sportskim aktivnostima. U provedbu  ovog projekta biti će uključeno 200 korisnika u dobi od 3 do 18 godina, a trenutno brojimo više od 80 upisanih korisnika, kaže voditeljica projekta Slađana Trbulin

Sportske aktivnosti u sklopu ovog projekta provode se na tri različite lokacije, u dvorani udruge Vukovarski leptirići, kod partnera na projektu Sportski objekti Vukovar na bazenu u Borovu naselju i sportskoj dvorani, te u Društvu naša djeca Vukovar, a kroz ovaj projekt osiguran je niz edukacija.
- Kroz projekt smo osigurali zaposlenje mladog stručnog kadra koji mogu raditi s djecom s poteškoćama u razvoju, a osiguran je i niz radionica i edukacija kako bi pripremili sportske voditelje na rad sa djecom s teškoćama u razvoju. Ove godine planiramo organizirati i dva velika sportska događaja, a to su Mala olimpijada i Međunarodni dan sporta. Organizacija je zamišljena na način da uključimo djecu s teškoćama u razvoju i djecu iz osnovnih škola u gradu Vukovaru i okolici, rekla je Trbulin.

Vrijednost ovog projekta je oko milijun i 500 tisuća kuna od čega je 85% sufinancirano iz europskog socijalnog fonda, a iz udruge Vukovarski leptirići mole sve zainteresirane za uključivanje u projekt da se jave u prostorije udruge na adresi Velebitska 16b u Borovu naselju.

Četvrtak, 04 Veljača 2021 11:05

U galeriji Oranžerija Gradskog muzeja Vukovar od srijede 4. veljače otvorena je izložba fotografija 'Fotosinteza', umjetnika Zvonimira Tanockog.

- Bez obzira na ovu pandemiju mi ovu godinu nastavljamo s punim duhom. Ova izložba bila je dijelom Noći muzeja, međutim radi se o posebnom autoru koji zaslužuje pažnju. Ovom izložbom autor Zvonimir Tanocki obilježava svoj cijeloživotni rad, rekao je kustos likovne zbirke Gradskog muzeja Vukovar Zoran Šimunović.

Ova izložba obuhvaća priču vezanu za poplave na Cvelferiji i potres u Petrinji.

- Autor je član HGSS-a pa je bio na licu mjesta u Gunji kada su se dogodile poplave i sada imamo fantastične fotografije vezane za taj događaj, a ista je stvar i sa potresom pogođenim područjima, kaže Šimunović.
Izložba će biti otvorena do kraja mjeseca, a ulaz je kao i u svim galerijskim aktivnostima za sve posjetitelje besplatan.

Petak, 29 Siječanj 2021 11:26
Na kninskoj tvrđavi dogodio se skandalozni ispad navodnog teologa i humanitarca Miloša Stojkovića, koji je kao povjerenik manastira Hilandar u sklopu humanitarne akcije kao dio službene delegacije Republike Srbije posjetio Šibensko-kninsku županiju.
Ova delegacija imala je za cilj obilazak pripadnika srpske manjine u Šibensko-kninskoj županiji, promociju mira i tolernacije i darivanje poklona djeci u sklopu obilježavanja blagdana Svetog Save. Međutim, humanitarna delegacija pretvorila se u skandal nakon što je spomenuti Miloš Stojković na kninskoj tvrđavi snimio video u kojem veliča velikosrpsku ideologiju, srpsku krajinu i Knin pretstavlja kao vjekovni srpski grad. Nakon što je spomenuti video dospio u javnost gradonačelnik Knina Marko Jelić, koji je prethodno primio srbijansku delegaciju, oštro je reagirao priopćenjem u kojem je prozvao Stojkovića za licemjerstvo rekavši kako su svi građani Knina pripadnici i baštinici jednakosti koja potječe iz povijesti i kršćanskog bratstva i bez obzira na ovaj tužni, kukavički i licemjerni postupak, to će i ostati. 
- Dogodio se nažalost incident u kojem je sudjelovao član delegacije Republike Srbije. Nama se kao Gradu Kninu javio Ivan Bošnjak, državni tajni u ministarstvu državne i lokalne samouprave Republike Srbije. U sklopu njihove turneje po Dalmaciji i središnjoj Hrvatskoj prema onom što smo saznali oni su uz Knin obišli Zadar, Benkovac, Obrovac i Zagreb. U gradu Kninu su imali korektan odnos i gradonačelnik Jelić je imao korektan razgovor sa državnim tajnikom Bošnjakom, a nakon toga dogodio se incident člana njihove delegacije. Kada smo vidjeli što se dogodilo gradonačelnik je u svojoj objavi osudio ovaj incident i sve smo prijavili nadležnim službama, a policija je pokrenula postupak, rekao je zamjenik kninskog gradonačelnika Marijo Ćaćić.
Ćaćić kaže kako u gradu Kninu nema međunacionalnih sukoba niti incidenata takve vrste te da ovakvi događaji najviše štete lokalnom stanovništvu.
- Kod nas je situacija doista relaksirajuća i stabilna, a ovakvi incidenti najviše štete lokalnom stanovništvu i što se nas tiče takvi postupci su nepoželjni. U ovom slučaju radi se o incidentnoj osobi koja je dio službene delegacije Republike Srbije i poruka koju je poslao Stojković je jasna. Očita je želja te osobe da stvori konflikte i napravi stvarnu štetu lokalnom stanovništvu. Vidljiva je želja da se ovakvim postupcima od Knina radi grad slučaj. Mi ne želimo ići tim smjerom, jako puno radimo na razvoju grada. Grad Knin kao i Vukovar ima intervencijski plan, mi želimo da glavne teme u Kninu budu afirmativne i pozitivne a ne ovakve nepodoštine koje samo unose razdor među lokalnim stanovništvom, zaključio je Ćaćić.
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u priopćenju je najoštrije osudilo ovaj skandalozan čin i odašiljanje poruka kojima se propagiraju poražene velikosrpske ideje. “Posebno izražavamo žaljenje što te neprihvatljive izjave dolaze od osobe koja je bila dio službenog izaslanstva Republike Srbije, za što očekujemo službenu ispriku i nedvosmisleno ograđivanje” stoji u priopćenju. Iz Ministarstva su najavili kako će Srbiji uputiti prosvjednu notu, a hrvatska policija provodi izvide u vezi sa ovim incidentom.
Četvrtak, 28 Siječanj 2021 15:44

Muzej vučedolske kulture nositelj je projekta Arheološki park Vučedol kojega provodi u suradnji sa partnerima Ministarstvom kulture i medija, Gradom Vukovarom, Turističkom zajednicom grada Vukovara i Lučkom upravom Vukovar.

Vrijednost projekta je 118 milijuna kuna, od čega je 85% osigurano iz nepovratnih sredstava Europske unije. Projekt se sastojati od više aktivnosti koje obuhvaćaju  izgradnju, rekonstrukciju i revitalizaciju samog arheološkog lokaliteta, komunalne i ugostiteljske infrastrukture te turističku promociju.
- Projekt arheološkog parka obuhvaća izgradnju i rekonstrukciju sadržaja na samome lokalitetu. Muzej se nalazi u središtu samoga projekta, a uz njega će se još naći izgradnja znanstveno-istraživačkoga centra sa info punktom, rekonstrukcija Vučedolskog naselja, rekonstrukcija megarona na Vučedolskom gracu, rekonstrukcija sjenica na Vučedolskom otoku, zatim izgradnja planetarija, muzejskoga trga i prostora za prapovijesne životinje i rekonstrukcija postojećeg restorana u kojemu se nadamo da će posjetitelji moći kušati vučedolska jela. U suradnji sa Lučkom upravom će se izgraditi putničko pristanište za manje turističke brodove, a u suradnji sa Gradom Vukovarom izgraditi će se komunalno pristanište za manja plovila naših sugrađana, govori Mirela Hutinec, ravnateljica Muzeja vučedolske kulture.

Ovaj projekt značajno će doprinijeti gospodarskoj revitalizaciji i razvoju grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije i šire regije kroz unapređenje kulturne, turističke infrastrukture i ponude što će doprinijeti promociji turizma u gradu Vukovaru.
- Nadamo se da će ovaj strateški projekt u kulturi Vlade Republike Hrvatske revitalizirati i osnažiti kulturnu baštinu Vukovara. Želimo da šira javnost postane svjesna važnosti i značaja Vučedolske kulture kao civilizacije trećeg tisućljeća prije Krista. Ovaj kompleks će omogućiti daljnja sustavna arheološka istraživanja, prezentaciju lokaliteta i različitih sadržaja, osnaživanje znanstvene zajednice. Isto tako kompleks će omogućiti kvalitetan kulturni i turistički posjet ovome kraju, a vjerujemo da će dati impuls razvoju grada Vukovara, kaže Hutinec.

Osim projekta Arheološkog parka Muzej Vučedolske kulture aktivni je sudionik kulturne manifestacija Noć muzeja te su iz muzeja svim zainteresiranima pripremili obilje digitalnih sadržaja za 16. Po redu Noć muzeja koja se ove godine održava u digitalnom obliku.

- Muzej je kroz cijelu prošlu godinu pod posebnim radnim režimom. Bili smo zatvoreni pet tjedana od sredine ožujka do kraja travnja. Tijekom čitave godine smo imali posjetitelje  ali ne onolikom opsegu kao inače. U tom periodu kreirali smo čitav niz digitalnih sadržaja koje smo objavljivali na našim web stranicama i društvene mrežama. Ovogodišnja Noć muzeja na nivou Hrvatske dogovorena je kao virtualna noć muzeja i zapravo tijekom radnoga dana od 10 do 18 sati moguće je posjetiti muzej pod svim epidemiološkim mjerama koje su propisane. Od 18 sati svi zainteresirani će na našim web stranicama i društvenim mrežama i youtube kanalu moći pratiti naš program koji uključuje virtualnu šetnju stalnim muzejskim postavom, interaktivna kviz nagrada igra, moći će se pogledati naša izložba ulazeći u dom pod 360 stupnjeva, pročitati muzejski online magazin Adorant i posjetiti izložbu 'Putokazi ispod Oriona' koju smo realizirali u suradnji s Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku, zaključila je Hutinec.

Utorak, 19 Siječanj 2021 11:41

Županja je u veljači ove godine po 54. put trebala biti pozornica tradicijske kulture, folklora i narodnog stvaralaštva u kojoj su do sada uživali brojni posjetitelji.

Zbog pandemije koronavirusa ovogodišnje Šokačko sijelo bit će održano u predviđenom terminu, ali bez publike, program će ići - online, a trenutna situacija iznjedrila je i simbolični slogan ovogodišnjeg izdanja 'Inat šokački'.
- 54. Šokačko sijelo održat će se u vremenu od 6. do 16. veljače.  Ove godine održava se pod nazivom 'Inat šokački' upravo zbog nemogućnosti  izravnog kontakata publike i izvođača i pokušat ćemo ga odraditi na način da ćemo ranije prirediti sadržaje koje ćemo  puštati putem različitih medija kako bi omogućili većem broju ljudi praćenje ove manifestacije - rekla je Terezija Nemetz, predsjednica Izvršnog odbora ove manifestacije.

Najava sijela s konjanicima održat će se 7. veljače i to će se moći vidjeti na gradskim ulicama.
- U 12 sati 7. veljače kada i inače kreću konjanici održat će se najava ovogodišnjeg Šokačkog sijela. Nećemo pozivati građane da se okupljaju na gradskim ulicama u većem broju jer će sve biti dostupno online preko stranica turističke zajednice i društvenih mreža - rekla je Nemetz te podsjetila kako je sijelo bilo održavano i za vrijeme Domovinskog rata i da su ove godine učinili sve da se ta tradicija ne prekine.

Ponedjeljak, 18 Siječanj 2021 09:15

Dolaskom hladnijih dana i temperaturnih minusa drastično se mIjenjaju i uvjeti za vožnju na prometnicama te je potrebno prilagoditi svoj automobil i stil vožnje trenutnim uvjetima. 

Snijeg i poledica imaju drastičan efekt na prianjanje kotača vozila na cestu, put kočenja, vidljivost i ponašanje ostalih sudionika u prometu. Stoga je bitno se pridržavati nekih osnovnih pravila i savjeta kako bi svi sudionicu prometu sretno stigli na svoja odredišta i u ovakvim zimskim uvjetima.

- Svim sudionicima u prometu treba skrenuti pozornost da su kolnici na ovako niskim temperaturama izrazito skliski iako su mjerodavne službe odradile svoj posao i posuli sve kolnike sa soli kako bi se prometovanje odvijalo nesmetano. U ovakvim vremenskim uvjetima potrebno je držati sigurnosni razmak između vozila jer je zaustavni put na skliskim kolnicima puno duži. Isto tako vrlo je bitno očistiti svoje automobile od snijega i to onako kako je predviđeno zakonom. Sva stakla moraju biti očišćena od snijega i leda na prozorima a ne samo prednja, to je bitno kako bi vozač imao bolju preglednost ali i bio uočljiviji rekao je Damir Filić iz Policijske postaje Vukovar.

Za vrijeme zimskih uvjeta na cestama bitno je svoj automobil prilagoditi za zimu, a to znači osigurati zimske gume na zimskim dionicama javnih cesta u vremenu od 15. studenog do  15. travnja, obratiti pozornost na svjetla vozila kako bi bili uočljiviji drugim vozačima i izbjegavati nagla kočenja i pokrete upravljačem kako ne bi došlo do zanošenja vozila.
Želimo vam sigurnu i ugodnu vožnju.

Petak, 15 Siječanj 2021 16:10

Europski dom Vukovar i Zaklada Freidrich Ebert povodom obilježavanja godišnjice završetka mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja organizirali su online seminar pod nazivom 'Mirna reintegracija – nepozvani gost. Proces Mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja u školskom obrazovanju.'  Online seminar održan je 15. siječnja, a u seminaru su sudjelovali prosvjetni djelatnici.

- Europski dom Vukovar ovaj seminar organizira po deveti put. Kroz godine Europski dom Vukovar je poticao rasprave sa različitim dionicima koji su sudjelovali u procesu mirne reintegracije ili koji imaju poveznicu u obrazovanju mladih. Na ovogodišnjem seminaru sudionici su bili prosvjetni djelatnici, a razgovaralo se o tome kako i na koji način se u redovitoj nastavi govori o mirnoj reintegraciji kao mirnom rješenju sukoba, kaže Dijana Antunović Lazić, izvršna direktorica Europskog doma Vukovar.

U raspravi na ovom seminaru sudjelovali su Nikola Torbica iz Volonterskog centra Osijek i Tena Banjeglav iz Dokumente.– Na seminaru su izlagali profesori povijesti Nikola Torbica i Tena Banjeglav. Oni su tijekom svoga rada kreirali materijale za nastavnike kako bi im se olakšao rad s učenicima kada je riječ o obrađivanju teme mirne reintegracije. Zaključeno je da se obrazovnom sustavu malo govori o mirnoj reintegraciji i da učenici ali i profesori nisu upoznati sa ovim djelom završetka ratnih zbivanja na našem području, govori Antunović Lazić.

Svoj osvrt dala je i mirovna aktivistica gospođa Katarina Kruhonja iz Centra za mir, nenasilje i ljudska prava iz Osijeka. – Gospođa Kruhonja je svojevremeno i dobitnica alternative Nobelove nagrade za mir, a u ovom slučaju je Kruhonja dala radni materijal koji je dodatak hrvatskom izdanju europskog kurikuluma za nenasilnu transformaciju sukoba za učitelje, kaže Antunović Lazić.

Zaključci ovog online seminara su da se u redovitom obrazovnom sustavu malo govori o mirnoj reintegraciji. – Ono što bi smo mogli izvući kao zaključak ove rasprave je da se o procesu mirne reintegracije govori malo iako sada postoji dosta materijala koji bi se mogli koristiti u obrazovnom sustavu.  Zaključak svih naših seminara do sada pa tako i ovoga je da proces mirne reintegracije još uvijek traje. Mi danas imamo potpuno novu generaciju mladih ljudi koji tada još nisu bili ni rođeni ali svakako osjete poteškoće u nastavku procesa miren reintegracije koji je formalno završen 15. Siječnja 1998. godine i koji se smatra najuspješnijim mirovnim procesom Ujedinjenih naroda, zaključila je Antunović Lazić.

Srijeda, 13 Siječanj 2021 14:43

Mjere za suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 imaju značajan utjecaj na gospodarstvo, u svijetu i u Hrvatskoj. U novonastalim uvjetima povećanje rizika posebno je izraženo u djelatnostima u kojima je izravan kontakt s korisnicima usluga osnova poslovanja, kao što je primjerice sektor ugostiteljstva ili cjelokupno područje turizma. Mjere socijalnog distanciranja, izolacije i karantene utječu na velik broj poslovnih subjekata kojima u korona krizi prijeti rizik likvidnosti.

Financijska agencija Fina je u analizi kreditnog rejtinga poduzetnika utvrdila kako u Republici Hrvatskoj 1251 poduzetnik posluje s minimalnim rizikom, a od navedenog broja njih 1.085 nije apliciralo na mjere Vlade RH za potporu poduzetnicima koji su neposredno ili posredno ugroženim posljedicama mjera za sprječavanje širenja epidemije čime su potvrdili kvalitetu poslovanja te se dokazali kao pouzdan partner čak i u najtežim uvjetima.

Od ukupno 1085 najstabilnijih poduzetnika u uvjetima pandemije njih 27 dolazi iz Vukovarsko-srijemske županije od čega je iz Vukovara njih 11. Riječ je o društvima s ograničenom odgovornošću Autowill, Filir, Enna Transport, Vuknit, Dicentra, Komunalac, Velepromet Vukovar, Vodovod grada Vukovara, Enna Properties, Interšped i Luka Vukovar.

Metodologija Fine za izračun kreditnog rejtinga poduzetnika temelji se na procjeni vjerojatnosti nastupanja statusa neispunjavanja obveza kao osnovnog faktora rizika, a ocjena kreditnog rejtinga Fine usporediva je s rejting ocjenama svjetskih bonitetnih kuća Moody's i Standard & Poor's, a izračunava se na temelju predanih godišnjih financijskih izvještaja, podataka o stanju blokade te statusu stečaja, predstečaja i likvidacije.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija