Ispiši ovu stranicu

Hakerski napad na CARNet i Srce

Početak virtualne škole u Hrvatskoj je u ponedjeljak ujutro obilježen hakerskim napadom na CARNet i Srce, zbog čega je došlo do slabljenja propusnosti sustava za virtualnu Nastavu na daljinu, potvrdila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, a javlja Hina.

-U tijeku je kibernetički napad na naše servise na Srcu i Carnetu. To smo prijavili policiji i rješava se. Nažalost, uvijek postoje neki neodgovorni pojedinci, ovdje pojedinci s doslovno devijantnim ponašanjem - rekla je ministrica izražavajući žaljenje zbog toga što postoje takvi neodgovorni pojedinci, i to u trenutku kada se cijela Hrvatska ujedinila u pozitivnoj mobilizaciji kako bi se učenicima omogućilo obrazovanje, na čemu je velik broj ljudi s ljubavlju dva tjedna danonoćno radio.

I CARNET je jutros potvrdio da je sustav podučavanja na daljinu trenutačno pod kibernetičkim DDOS napadom koji korisnicima uzrokuje poteškoće s pristupom određenim uslugama.

-Naši stručnjaci poduzimaju sve kako bi u najkraćem roku otklonili poteškoće. Napad je prijavljen nadležnom odjelu u Ministarstvu unutarnjih poslova te su im dostavljeni svi podaci kako bi se i oni aktivno uključili u istragu - objavljeno je na Twitteru.

Pročitano 608 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić