Ispiši ovu stranicu

Crveni križ Vukovar traži volontere za dostavu hrane i lijekova starima i nemoćnima te ljudima u samoizolaciji

Ilustracija Ilustracija Foto: CKVU

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Vukovar u ovim posebnim okolnostima širenja zaraze korona virusom poduzima sve raspoložive mjere kako bi se pomoglo starijim i nemoćnim osobama i osobama u samoizolaciji, ali pod uvjetom da te osobe nemaju obitelj, susjede ili prijatelje koji im mogu pomoći u nabavi hrane i lijekova.

- Upravo organiziramo tim volontera koji će takvim osobama biti na usluzi. Molim sve zainteresirane građane koji žele odvojiti dio svog vremena za volontiranje da nam se jave na broj telefona 441 364 ili na našu facebook stranicu Crveni križ Vukovar kako bismo što bolje mogli organizirati brigu o osobama u potrebi. Svaki je volonter dobrodošao – istaknuo je ravnatelj vukovarskog Crvenog križa Vlatko Glavaš, dodavši da svakodnevno zaprimaju jako puno poziva osoba kojima je takva pomoć potrebna.

Također, organizirali su i psihosocijalnu podršku na telefonu 099 666 9556 za osobe u potrebi.

Ovih su dana bili i na graničnome prijelazu Tovarnik te podijelili preko 140 paketa hrane i vode ljudima koji su se zatekli u kilometarskim kolonama pri prelasku granice.

Upitan što je s dobrovoljnim darivanjem krvi, Glavaš naglašava kako će se ta aktivnost nastaviti, ali uz posebne mjere –povećanu upotrebu dezinfekcijskih sredstava, razmak između ljudi od jednog metra te nešto duže čekanje jer će u prostoriji gdje se obavlja darivanje krvi smjeti biti samo četiri osobe.

 

 

Pročitano 766 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar