Ispiši ovu stranicu

Gradska knjižnica Vukovar do daljnjeg ne radi u izravnom kontaktu s korisnicima

Zakasnine za nevraćene knjige neće se naplaćivati Zakasnine za nevraćene knjige neće se naplaćivati Foto: Arhiv HRV-a

Slijedeći naputke Stožera civilne zaštite i osnivača, a s obzirom na situaciju suzbijanja korona virusa, Gradska knjižnica Vukovar ograničila je usluge korisnicima i do daljnjega ne posluje u izravnom kontaktu sa strankama, kako u središnjem objektu tako i u svim ograncima.

- Posljednja smo dva dana radili skraćeno, a naši su korisnici posudili tri puta više knjiga nego što je to uobičajeno u našoj knjižnici, odnosno prekjučer 900, a jučer 1500. Inače na dnevnoj bazi izdamo između 300 i 400 knjiga. Ovo pokazuje veliko zanimanje naših sugrađana za knjigu i drago nam je ako im možemo pomoći da lakše prebrode ovo razdoblje tijekom kojega uistinu treba poslušati sve naputke o smanjenom socijalnom kontaktu i ostajanju kod kuće – ističe ravnateljica vukovarske knjižnice Jelena Miškić.

Naglašava i da Gradska knjižnica Vukovar na šetalištu Josipa Jurja Strossmayera u središtu grada ima svoju kućicu za knjige koju će djelatnici knjižnice puniti više puta dnevno u idućem razdoblju tako da si građani koji za tim imaju potrebu mogu slobodno uzeti knjigu, a nisu je u obvezi vratiti u kućicu iako i to mogu.

- Sve zakasnine za nevraćene knjige koje nastanu u ovom razdoblju za koje ne znamo do kada će trajati,  nećemo naplaćivati. Nadam se i vjerujem da će se ova stuacija brzo okončati – ističe Miškić.  

Pročitano 680 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar