Ispiši ovu stranicu

Još dvoje oboljelih u Varaždinskoj županiji

Robert Vugrin, načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin, načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Varaždinske županije Foto: evarazdin.hr

Dva nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u Varaždinskoj županiji pa ih je sada osam, izvijestio je u petak poslijepodne načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Robert Vugrin. 

Ravnatelj varaždinske Opće bolnice Nenad Kudelić rekao je kako je riječ o muškarcu i ženi srednje životne dobi koji su boravili u inozemstvu. Dodao je da su oboje dobrog općeg stanja.

„Zbog povišene tjelesne temperature i simptoma sličnih gripi, provedeno je testiranje na COVID-19 infekciju i rezultati su bili pozitivni”, rekao je ravnatelj bolnice, a prenosi Hina.

Trenutačno je u varaždinskoj Općoj bolnici osam pacijenata zaraženih koronavirusom, a za nekoliko se uzoraka čekaju rezultati. Šestero potvrđenih pacijenata dobrog je općeg stanja s blažim simptomima, izvijestili su iz varaždinskoga Županijskog stožera Civilne zaštite.

Najgori dan u Italiji

U susjednoj Italiji su posljednja 24 sata najgora dosad.  U jedan dan od koronavirusa je umrlo 627 ljudi, daleko najviše dosad. Ukupan broj umrlih u toj zemlji je 4032.  Ukupno je 47.021 zaraženih. Čak 5986  je novozaraženih u odnosu na jučer. Trenutno je na koronavirus pozitivno 37.860 ljudi, a oporavilo se njih 5129. Na intenzivnoj njezi je 2644 ljudi.

Pročitano 693 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac