Ispiši ovu stranicu

Stožer : U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema oboljelih

Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, na čelu s predsjednikom, županom Božom Galićem i načelnikom Zdravkom Kelićem, danas je u Vukovaru održao konferenciju za medije na kojoj su iznesene sve aktualne informacije, preporuke i mjere za sprječavanje širenja korona virusa.

 

Na području Vukovarsko-srijemske županije u nedjelju je testirano 9 osoba na koronavirus, svi su bili negativni- rekao je načelnik županijskog Stožera Civilne zaštite Zdravko Kelić.

-Pozitivnih osoba u županiji, do ovog trenutka nema. U samoizolaciji je 912 osoba i ta brojka varira.  Jučer smo imali veliki pritisak vozača kamiona, 35 osoba je bilo u karanteni. Velika brojka ali smo izdržali i uspjeli sve kamione posložiti i smjestiti ljude u izolirani prostor, što znači da je svaka osoba imala svoju sobu. Posao je korektno i dobro odrađen kako prema njima tako i prema građanima- naglasio je Kelić

Dodaje kako je tijekom proteklog vikenda zaprimljeno puno dojava o kršenju samoizolacije, te je 8 osoba zatečeno u kršenju samoizolacije.   

-Imali smo jučer pritisak s dolaskom građana grada Zagreba u našu županiju. Kontaktirali smo i s ostalim slavonskim županijama koji također imaju sličnu situaciju. Šaljemo apel, kako našim građanima tako i onima koji su došli, neka se ponašaju u skladu s pravilima koja smo uveli. Ozbiljno treba shvatiti situaciju, ostati u svojim kućama, i bilo što je potrebno neka jave u našu ustanovu pa će se pomoći u rješavanju problema- rekao je.

Predsjednik Stožera, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić zahvalio je gradskim i općinskim stožerima na suradnji i zajedništvu, medicinskom osoblju i medijima.

 

-Situacija je jako teška al teško je bilo i u Domovinskom ratu, u poplavi i u migrantskoj krizi.
Sve smo pobijedili domoljubljem, razumom i zajedništvom. Mladost je davala živote za Hrvatsku, nosili su krunicu oko vrata i velikim srcem išli na bojište. Danas svoje domoljublje i ljubav prema svojoj Hrvatskoj domovini pokazuju ostankom u svom domu s krunicom u ruci jer je to najveća pomoć i zahvala nacionalnom stožeru i medicinskom osoblju koji se nadljudskom snagom bore za spas naših života. Hvala im svima – rekao je Galić.

Pročitano 910 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI