NAJNOVIJE
Na području VSŽ četiri novopozitivne osobe

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednjih 24 sata četiri su nove pozitivne  osobe na COVID-19 potvrđene PCR testiranjem - dvije iz Ivankova te po jedna iz Vinkovaca i Vukovara.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 12:29)
U protekla 24 sata šest prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je šest prometnih nesreća.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 12:21)
Oštećeno kulturno dobro

Jučer, 24. svibnja, 33-godišnji Vukovarac policijskim je službenicima Policijske postaje Vinkovci prijavio da su na obiteljskoj kući u Starim Jankovcima oštećeni prozor i ulazna vrata, a za sada nepoznati počinitelj oštetio je i dio ograde dvorišta.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 12:16)
Veliki porast broja oboljelih od zloćudnih tumora kože

Na predstavljanju ovogodišnje kampanje borbe protiv melanoma istaknuto je kako Hrvatska bilježi veliki porast broja oboljelih od zloćudnih tumora kože, odnosno prema smrtnosti od melanoma na četvrtom smo mjestu u Europi.

-Tri ključne stvari u borbi protiv zloćudnih tumora kože su poticanje svijesti o rizicima, smanjenje izlaganja UV zrakama i samopregledi. U trenutku otkrivanja melanoma, samo 53 posto oboljelih u Hrvatskoj ima prvi stadij bolesti, dok ostali imaju metastaze - upozorila je akademkinja Mirna Šitum na predstavljanju kampanje Euromelanoma 2022., a prenosi Hina.

S obzirom na poražavajuće podatke o incidenciji i mortalitetu od melanoma Šitum je poručila kako treba donijeti nacionalni preventivni program borbe protiv melanoma.

Branka Marinović, predsjednica Hrvatskog dermatovenerološkog društva  rekla je kako se kampanja ove godine održava pod geslom "Nije važno koliko godina imaš, nego koliko si se godina sunčao" te poručuje kako je UV kilometraža ta koju trebamo brojati, a ne naše godine.

 

 

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 11:01)
Povodom Dana maturanata policija poziva na odgovorno ponašanje

Okupljanjem maturanata povodom završetka školovanja, danas se tradicionalno obilježava Dan maturanata. Tim povodom policija pojačano nadzire mjesta okupljanja maturanata kako bi proslava prošla bez narušavanja javnog reda, oštećenja tuđe imovine i drugih oblika nedoličnog ponašanja pojedinaca, poručuju iz PU vukovarsko-srijemske čestitajući maturantima uspješan završetak srednjoškolskog obrazovanja uz želju da odgovornim ponašanjem doprinesu da njihov dan protekne bez ugrožavanja njihove i sigurnosti drugih građana.

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 10:44)
Vukovarski plivači u Vinkovcima osvojili 43 medalje

Plivački klub" VPK" organizirao je tradicionalni međunarodni miting "Sova kup 2022. " u Vinkovcima za kategorije početnika, mlađih kadeta i kadeta.

Nastupilo je 200 natjecatelja iz 10 plivačkih klubova, a PK Vukovar je predstavljalo 29 plivača i plivačica. Vukovarci su osvojili 21 zlatnu, 14 srebrnih i 6 brončanih medalja, 2 zlatne medalje u štafeti. U klubu su posebno ponosni na najmlađe članove kluba, neki su upisali prve rezultate, a neki plivali osobne rekorde.

Ostvareni su sljedeći rezultati:

Sastav štafete mlađih kadeta 4x 50 slobodno: Stefan Tintor, Lovro Brođanac, Ivan Pranjić, Sergej Skenderija

(Srijeda, 25 Svibanj 2022 09:04)
FERIT proslavio 44. rođendan

Povodom 44. godišnjice Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek održana je svečana sjednica Fakultetskog vijeća.

(Utorak, 24 Svibanj 2022 16:56)

Sandra Grgić

Utorak, 24 Svibanj 2022 16:04

U posljednja 24 sata zabilježena su 272 nova slučaja zaraze koronavirusom te je broj aktivnih slučajeva 2.479 - izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među aktivnim slučajevima su 253 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru pet pacijenata. U samoizolaciji je trenutno 1097 osoba.

Preminule su dvije osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježena 1.134.541 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih je 15.970 preminulo.

Ukupno su se oporavile 1.116.092 osobe od toga 410 u posljednja 24 sata.

Zaključno s 23. svibnja utrošena je 5.251.291 doza cjepiva, a cijepljeno je 59,52% ukupnog stanovništva, odnosno 70,79% odraslog stanovništva. Na dan 23. svibnja utrošene su 352 doze cjepiva, a od toga su 53 osobe cijepljene prvom dozom.

Zaključno s jučerašnjim danom  2.314.306 osoba cijepljeno je barem jednom dozom, a od njih je cijepljenje završeno za 2.243.445 osoba (2.040.705 osoba cijepljeno s dvije doze te 202.740 osoba cijepljeno cjepivom Jannsen), što čini 68,73% odraslog stanovništva.

Utorak, 24 Svibanj 2022 15:56

U sklopu programa "Energija i klimatske promjene" raspisanog od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Grad Vukovar je uspješno prijavio i ostvario bespovratna sredstva na dva poziva - "Čista energija za Vukovar" i "Sunce nad Vukovarom". 

Ugovore za projekte danas je potpisao zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac.

"Čista energija za Vukovar" projekt je s kojim je planirano financirati svu potrebnu dokumentaciju i odraditi sva istraživanja s ciljem iskorištavanja geotermalnog potencijala, a sa svrhom spajanja na gradsku toplanu. Ukupan iznos bespovratnih sredstava za ovaj projekt iznosi 1.952.637,00 kuna odnosno 259.270,62 eura.

"Sunce nad Vukovarom" projekt je postavljanja solarnih elektrana na zgradu gradske uprave, gradsku tržnicu, sportsku dvoranu Borovo Naselje, vukovarske bazene, šest osnovnih škola i dva dječja vrtića u Vukovaru. 

Ukupna planirana snaga solarnih elektrana je oko 800 kW snage. Ukupan iznos bespovratnih sredstava za projekt "Sunce nad Vukovarom" iznosi 5.835.073,00 kuna, odnosno 774.968,55 eura.

Utorak, 24 Svibanj 2022 14:20

U Gradskom muzeju Vukovar održana je završna izložba polaznika radionica „Fotografija kao suvremeni medij“ u sklopu projekta „FoTo Muzej“.

Petak, 20 Svibanj 2022 11:41

Iz grada Vukovara izvijestili su kako je Grad Vukovar ponovno uspješno privukao sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ovoga puta za sanaciju divljih deponija na području grada Vukovara.

- Tako je Grad Vukovar omogućio sufinanciranje projekta sanacije šest divljih deponija u iznosu od 80%. Projekt je iznosio 670.286,75 kuna s PDV-om, od čega su sredstva FZOEU iznosila 536.215,00 kuna - stoji u priopćenju Grada. 

U okviru projekta sanirane su divlje deponije na sljedećim lokacijama: Lipovača (pored Bobotskog kanala), produžetak Ličke ulice, dio Ulice Jana Bate, put između naselja Lužac i Budžak, odvojak pored ceste Vukovar-Negoslavci te alternativni put prema Grabovu.

Sanacija se provodila razvrstavanjem odbačenog otpada na samim lokacijama divljih deponija, odvozom reciklabilnog otpada na uporabu, a ostataka odbačenog otpada na zbrinjavanje. Nakon uklanjanja otpada postavljen je sloj zemlje te ploče s natpisom o zabrani odlaganja otpada.

- Grad Vukovar kontinuirano provodi brojne aktivnosti u svrhu unaprjeđenja sustava gospodarenja otpadom na području grada, stoga ovim putem apelira na građane da pravilno, odgovorno i savjesno odlažu otpad te da prijave svako nepropisno odlaganje otpada, a kako bi zajedno doprinijeli ljepšem, ugodnijem i još čišćem Vukovaru - naglašeno je. 

Petak, 20 Svibanj 2022 11:35

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednjih 24 sata nema novih pozitivnih osoba na COVID-19 potvrđenih PCR testiranjem. Nema preminulih osoba.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 29.236, od kojih je 28.736 oporavljeno, a preminula je 481 osoba.

Trenutno je u županiji šest osoba hospitalizirano zbog ove bolesti, a u samoizolaciji se nalazi 25 osoba. 

U protekla 24 sata testirane su 103 osobe, te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 150.124.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji, tri su pozitivne osobe iz sustava zdravstva - dvije med. sestre/tehničara i jedan nezdravstveni djelatnik zaposlen u zdravstvu.

Petak, 20 Svibanj 2022 10:36

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako su temeljem zapisnika o provedenom nadzoru Porezne uprave Ministarstva financija, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom iz Nuštra zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Utaja poreza ili carine i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

- U nakani neosnovanog umanjenja obveze plaćanja dužnih poreznih davanja, osumnjičeni je, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Vukovara, u razdoblju od svibnja do listopada 2020. godine u poslovnim knjigama iskazivao porez protivno odredbama Zakona o porezu na dodanu vrijednost čime je trgovačko društvo steklo nepripadnu imovinsku korist na štetu državnog proračuna u iznosu od preko 2.000.000 kuna. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i kako tijekom 2020. godine nije vodio računovodstvene poslove sukladno odredbama Općeg poreznog zakona i Zakona o računovodstvu, odnosno nije vodio poslovne knjige koje je obvezan voditi te je tako onemogućio preglednost poslovnih događaja. Protiv osumnjičenika podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima - stoji u priopćenju PU vukovarsko-srijemske. 

Požar na građevinskom objektu u Andrijaševcima

Oko 13,30 sati 19. svibnja izbio je požar u pomoćnoj zgradi uz obiteljsku kuću 60-godišnjaka u Ulici Matije Gupca u Andrijaševcima - izvijestila je PU vukovarsko-srijemska. 

Očevidom obavljenim u suradnji s inspektorom zaštite od požara utvrđeno je kako je požar izazvan kratkim spojem na električnoj instalaciji radio prijemnika u pomoćnoj prostoriji. Požar se proširio na krovište, a izgorio je razni ručni i električni alat. U požaru nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta prema procjeni vlasnika iznosi više desetaka tisuća kuna.

Požar su ugasili pripadnici JVP Vinkovci.

O događaju policija će izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Petak, 20 Svibanj 2022 10:30

U Osječko-baranjskoj županiji evidentiran je 21 novi slučaj zaraze koonavirusom – izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.

Četvrtak, 19 Svibanj 2022 13:32

Konjogojska udruga „Potkova“ Vukovar u suorganizaciji s gradom Vukovarom organizira dan otvorenih vrata dana 22.05.2022. godine.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija