NAJNOVIJE
Vukovarska Gradska tržnica spremna je za otvorenje, čeka se odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite

Vukovarska Gradska tržnica, točnije zelena tržnica, spremna je ponovno otvoriti svoja vrata trgovcima i kupcima, a čeka se samo odluka nacionalnoga Stožera civilne zaštite kojom će to biti omogućeno. Da su u ovom objektu poduzete sve mjere zaštite u suzbijanju širenja koronavirusa, uvjerio se i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji je obišao prostor Gradske tržnice.

(Utorak, 07 Travanj 2020 16:34)
U Hrvatskoj 60 novih oboljelih

U Hrvatskoj je 60 novih oboljelih od koronavirusa, a ukupni je broj oboljelih 1282, izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnoga stožera Civilne zaštite.

(Utorak, 07 Travanj 2020 14:45)
Osijek najavio otvaranje zelenih tržnica

Dvije su novooboljele osobe i na području Osječko-baranjske županije, objavio je Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

(Utorak, 07 Travanj 2020 14:33)
Počinje isplata poticaja poljoprivrednicima

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da ovoga tjedna kroz drugu ratu i poravnanja započinje isplata preostalih 800 milijuna kuna potpora za poljoprivredu na temelju podnesenih jedinstvenih zahtjeva za 2019. godinu.

(Utorak, 07 Travanj 2020 12:45)
Stožer VSŽ - Dvije novooboljele osobe, ukupno 26 zaraženih i 585 osoba u samoizolaciji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji na COVID-19 ukupno imamo pozitivnih 26 osoba, od toga 2 nove osobe koje dolaze s područja Vinkovaca.

(Utorak, 07 Travanj 2020 11:51)
Policija utvrdila jedno kršenje mjere samoizolacije

Policijska uprava vukovarsko-srijemska primila je jednu dojavu o kršenju mjera samoizolacije.

(Utorak, 07 Travanj 2020 10:31)
Nadbiskup Hranić: Htjedne li Gospodin, živjet ćemo

Nadbiskup metropolit đakovačko-osječki Đuro Hranić uputio je uskrsnu pastirsku poruku i čestitku pod sloganom Htjedne li Gospodin, živjet ćemo (Jak 4,15).

(Utorak, 07 Travanj 2020 10:29)

Sandra Grgić

Subota, 04 Travanj 2020 08:57

S obzirom na epidemiju koronavirusa COVID-2019, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, u dogovoru sa Stožerom za civilnu zaštitu Republike Hrvatske, moli hrvatske državljane, koji privremeno ili stalno žive i rade izvan zemlje, da do daljnjega odgode putovanja u Republiku Hrvatsku koja nisu nužna.

Savjetujemo svim hrvatskim državljanima, koji nemaju neodgodivu potrebu za putovanjem u Republiku Hrvatsku, da ostanu u svojim mjestima boravka kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu.

Ističemo kako svi oni koji se upute prema Hrvatskoj, s namjerom kratkotrajnog boravka, trebaju biti svjesni da se situacija u drugim državama mijenja te da određena pravila vezana uz prelazak graničnih prijelaza ili putovanja u zračnom prometu mogu biti bez prethodnih najava promijenjena, a što svakako može otežati ili onemogućiti povratke hrvatskih državljana u države u kojima žive i rade.

Skrećemo pozornost i na epidemiološke mjere u Hrvatskoj koje su uvedene za sve one koji ulaze na područje Republike Hrvatske iz drugih zemalja. Slijedom toga, bit će upoznati s mjerom obveznog smještaja u karantenu na razdoblje od 14 dana ili će morati provesti obveznu mjeru samoizolacije u razdoblju od 14 dana.

U ovim izazovnim trenucima važno je poslati poruku odgovornog ponašanja prema društvu, jer štiteći sebe štitimo i druge- stoji u propćenju Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Četvrtak, 02 Travanj 2020 09:55

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije 27. ožujka 2020. godine donijelo je Odluku o financiranju projektnog prijedloga Rekonstrukcija zidina, zgrade Žitnice, Podrumareve kuće i franjevačkog samostana u Iloku. 

Srijeda, 01 Travanj 2020 20:03

Ministarstvo demografije pozvalo je roditelje koji ne žive zajedno da u izvršavanju roditeljske skrbi vode računa o sigurnosti i zaštiti djetetova zdravlja te ih je upozorilo na obvezu postizanja dogovora i prilagođavanja osobnih odnosa mjerama zaustavljanja pandemije koronavirusa.

Srijeda, 01 Travanj 2020 09:51

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u vremenu od 22 sati 30. ožujka do 22 sati 31. ožujka, evidentirala ukupno četiri dojave o kršenju mjera samoizolacije. Izvršenim provjerama, policijski službenici su utvrdili dva kršenja mjera samoizolacije, o čemu je izviješten Državni inspektorat.    

Utorak, 31 Ožujak 2020 19:03

HZZO je omogućio podnošenje zahtjeva e-poštom radi ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja pa se zahtjevi za naknadu plaće osiguranika kojima je utvrđena privremena nesposobnost zbog izolacije podnose putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Petak, 27 Ožujak 2020 13:22

Iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije javljaju kako je u odnosu na posljednje informacije, koje su objavljene jutros na tiskovnoj konferenciji, otkriven još jedan slučaj zaraze koronavirusom.

Petak, 27 Ožujak 2020 12:04

Održana je medijska konferencija županijskog Stožera civilne zaštite na kojoj je predsjednik Stožera civilne zaštite VSŽ, župan Božo Galić obavijestio o novom slučaju oboljele osobe od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije.  

-Radi se o muškarcu starom 72 godine koji je hospitaliziran u OŽB Vinkovci. Riječ je o osobi koja nije bila pod obveznim mjerama samoizolacije, odnosno osobi koja nije u zadnjih 14 dana  prije nego što se razboljela nigdje putovala. Prema informacijama sa  zaraznog odjela OŽB Vinkovci zdravstveno stanje osobe je stabilno. U tijeku je epidemiološka obrada kako bi se utvrdilo tko bi mogao eventualno biti mogući izvor zaraze. Bolesnik je pregledan u ambulanti obiteljske medicine pod kontroliranim uvjetima. Bolesnik se javio svojoj liječnici telefonski, nakon  čega je dogovoren pregled. U vrijeme pregleda bolesnika u ordinaciji nije bilo drugih pacijenata, što je jako važno- istaknula je dr. Kata Krešić ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije.

Dodala je kako stanje ženske osobe iz Posavskih Podgajaca, prvozaražene u našoj županiji je za sada stabilno i spada u skupinu srednje-teško oboljelih. Suprug oboljele također ima respiratorne simptome i on će također biti testiran.

-Pod mjerama samoizolacije nalazi se 1029 osoba, što je blago povećanje u odnosu na jučer. Još uvijek dolaze na prostor naše županije osobe iz drugih država i to nam je zadaća više da se odgovornije moramo ponašati. Pozivamo građane da još odgovornije paze na sebe ali i na sve nas. One osobe koje su u samoizlolaciji, ako budu kršili mjeru samoizlolacije ići će se u pravcu odvođenja u karantenu i u karanteni će biti  pod nadzorom 24 sata dnevno sve dok im ne istekne rok samoizolacije. Više nećemo nekome dozvoliti kršenje svih onih pravila koji su stavljeni pred njega i da se na takav način ponaša i dovodi u pitanje živote svih nas- rekao je Zdravko Kelić, načelnik Stožera civilne zaštite VSŽ.

Četvrtak, 26 Ožujak 2020 19:06

Policija je pozvala vozače da, unatoč prestanku obaveze, tijekom vožnje u slučaju smanjene vidljivosti imaju upaljena svjetla.

Iako Zakonom o sigurnosti prometa na cestama 31. ožujka završava obavezno korištenje dnevnih ili kratkih svjetala danju, policija savjetuje vozače da unatoč prestanku obaveze u slučaju smanjene vidljivosti imaju upaljena svjetla kako bi bili što uočljiviji drugim sudionicima u prometu.

Policija naglašava da su mopedisti i motociklisti dužni tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu. U slučaju nepoštivanja navedenih zakonskih odredbi, vozač će se kazniti novčanom kaznom od 300 kuna.

Uz to, biciklisti moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla. Biciklisti koji neće poštivati tu odredbu kaznit će se sa 500 kuna.(Hina)

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija