Ispiši ovu stranicu

Poduzetnicima oko novih mjera pomaže VURA

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Brojne su novosti vezane za poduzetnike i poslovanje za vrijeme trajanja epidemije korona virusa. Da bi te novosti i promjene stigle do poduzetnika u Vukovaru i kako bi im se pomoglo u velikoj količini novih informacija, pobrinula se VURA Razvojna agencija Vukovar koja prati sve mjere donesene na razini Vlade RH i svih institucija te ih šalje na e-mail adrese vukovarskih poduzetnika koje imaju u svojim bazama. Ujedno savjetuju poduzetnike gdje i na koje adrese se obratiti kako bi mjere mogli i ostvariti.

Direktorica VURA-e Vedrana Žilić za HRV ističe kako su do sada dobili jako puno poziva poduzetnika vezano uz ovu temu.

- Za sada smo našim poduzetnicima poslali informacije o mjerama koje su dostupne, a to su mjere za očuvanje radnih mjesta koje je donio Hrvatski zavod za zapošljavanje, potom mjere Grada Vukovara za pomoć građanima i poduzetnicima tijekom epidemije COVID-a 19 te mjere Porezne uprave za odgodu plaćanja poreza i smanjenje visine mjesečnih predujmova. Većina poduzetnika koji su dobili te e-mailove nas je već i kontaktirala i naša je uloga u tome da im pomognemo proći kroz upute, načine prijave za mjere, eventualno provjeriti prihvatljivost prijavitelja, što je potrebno od dokumentacije, kao i razjasniti sve ono što poduzetnici možda ne razumiju iz tih mjera – istaknula je Žilić.

Pojašnjava kako je trenutno puno mjera i puno toga novoga na snazi, stoga je bolje i lakše sve dodatno provjeriti prije slanja zahtjeva.

- Mi ćemo svakako pomoći koliko god možemo – naglašava Žilić.

Dodaje i kako su trenutno dostupne i mjere HAMAG-BICRO-a pa i o tome obavještavaju vukovarske poduzetnike, a dosta ih se već i javilo za zajam za obrtna sredstva.

Poduzetnici detaljnije o svim mjerama mogu doznati u Odjelu za poduzetništvo VURA Razvojne agencije koji im stoji na raspolaganju. 

 

Pročitano 699 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar